Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2009.01.14. 09:21 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Fejlődés

 

El kell ismernem valamit, mert az úgy jó ha az ember néha reális próbál maradni. Tehát fletó egy fejlődőképes ember, 2004-ben még a nem létező Monalisa kódot olvasta, tegnapi blogjában pedig Máraitól idéz.

Persze ami nekem öröm az baloldali érzelmű polgártársaimat esetleg összezavarhatja, mert én emlékszem még arra, amikor egy blog vitában Márait emlegettem és hát baloldali balfékek igen csak kiosztottak Márai ügyben. Most gondolom, a valódi hívők elkezdenek Márait olvasni. Megjegyzem nem sok örömük lesz benne Márai soha nem kedvelte a fletó féléket.

„A hazugság még sosem volt olyan történelemcsináló erő, mint az utóbbi harminc évben” – írja Márai Sándor 1972-ben. Sajnos ezt ma is leírhatná. Aztán némi izelítő: „Meg kellett tudnom, hogy a bűn is hatalom, s tud alkotni és alakítani, legalább úgy, mint az erény.” ;

„Nincs hálásabb publikum a majomszínházban sem, mint amilyenek az emberek egy népgyűlésen, hol megmagyarázzák nekik, miért voltak eddig szegények, s megcsillogtatják előttük azt a távoli célt, melynek elérése érdekében újabb nyomorúságot és szenvedést kell majd lelkesen elviselniük.”;

„A hatalom nem egy állapot, hanem egy tulajdonság.”;

 „Minden államszeretet gyanús. Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret. Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon, és melled vered.”;

 „A nagy kérdés nem az, mit hoz a holnap. Az igazi kérdés, mit hoz a tegnap.”;

 „De a kommunistáktól nehéz lesz szabadulni , mert senki sem olyan veszedelmes , mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem is az eszmét védi , hanem a meztelen életét és a zsákmányt "

Elolvasva a fenti gondolatokat megkérdezhetjük, mi közük a bukott eszme átvedlett képviselőinek Máraihoz, és itt visszatérhetünk a Monalisa kódhoz. Akkor 2004 karácsonyán a Da Vinci kód volt a sláger könyv, ebből próbált népszerűséget kovácsolni, most éppen az a hír, hogy megjelent Márai egyik könyve az Eszter hagyatéka Amerikában, most a konzumidióták után fletó a jobboldali értelmiséget próbálja behálózni, nem fog menni, ők nem csak a 13.-i fletó blogban megjelent sorokat ismerik Máraitól.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr80876499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paszternak 2009.01.14. 17:26:40

"Tegnap még bosszút akartál vagy megváltást, azt akartad, hogy telefonáljon, vagy azt, hogy reád szoruljon, vagy hogy vigyék börtönbe és végezzék ki. Tudod, amíg ilyesmit érzel, a másik a messzeségben örül. Addig még hatalma van fölötted. Amíg bosszúért kiáltasz, a másik kezeit dörzsöli, mert a bosszú az vágy is, a bosszú megkötöttség. De eljön egy nap, mikor felébredsz, szemed dörzsölöd, ásítsz, s egyszerre észreveszed, hogy már nem akarsz semmit. Nem bánod azt sem, ha szembejön az utcán. Ha telefonál, felelsz, ahogy illik. Ha látni akar, és muszáj találkozni vele, kérem, tessék. És mindez, belülről, egészen laza és őszinte, tudod... nincs többé semmi görcsös, semmi fájdalmas, semmi önkívületes az egészben. Mi történt? Nem érted. Már nem akarsz bosszút, nem... s megtudod, hogy ez az igazi bosszú, az egyetlen, a tökételes, az, hogy már nem akarsz semmit tőle, nem kívánsz neki rosszat, sem jót, nem tud többé fájdalmat szerezni neked."

Ez is Márai, és attól tartok, a monalizakódos ezt nem is érti...

Üdv, tanszékvezető úr:

Dr. Paszternak Kevin Renátó József, al-máraicitáló főiskolai döccens

jaegtoer 2009.01.14. 17:33:16

Kedves Pelikán et.!

Jöttem is, index is itten vala de plusz pontokra nemigen ácsingózhatok:-( Nem moderáltak ki sehonnan:D

Vettem a leckét. Ki tudna vitába szállni Máraival? ki tudná szebben, jobban, igazabban feltárni a szomorú valót?

Nekem különösen tetszett ez:
„A nagy kérdés nem az, mit hoz a holnap. Az igazi kérdés, mit hoz a tegnap.”

Bizony, bizony, így is vagyon. A tegnap határozza meg a holnapot.

Minthogy SirKhan kioktatta tegnap a dzsungel jeles ám amúgy jelentéktelen képviselőit, nem is kell törni a fejünket, mi lesz holnap.

Új legelő keresése erősen megfontolandó.
Lehet, mégis csak alaposabban tanulmányozni kell -Márai mellett- azt a Luganoi tanulmányt is, amit Abandi szaktárs is említett nem is régen valahol.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.15. 14:57:59

Kedves Pelikán!

Upppsz, hát ezt témát nagyon megtaláltad, valóban ráéreztél fletó egyik fontos lelki vonására. Meghal a népszerűségért, bármit megtesz azért, h egy kis szeretet kapjon. De nem ám a szeretetért kell az neki, hanem az urnazárás után kívánja leszámítolni. Nála a szeretet nem cél, nem egy központba állított fogalom, érzés, hanem egy eszköz azon sokaság közül, amelyekkel hatalmat tud szerezni, illetve hatalmat megtartani. Nála a szenvedélyesség nem pozitív érzés, hanem egy tehetetlenségből fakadó düh, egy manipulációra alkalmas manír.
Ha már a politikájával nem tud maga mellé állítani sok embert, hát megpróbálja hátulról becserkészni a szavazókat. Igen, erre jó a blogja. Azonosságot találjon az olvasó vele, és onnan már csak egy lépés, h higgyen is neki, szavazzon rá.
"Engem, Gyurcsány Ferencet, a te miniszterelnöködet, pontosan ugyanazok dolgok (könyvek, filmek, egyebek) érdekelnek, mint téged, mert én egyívású vagyok veled, mert az én szívem együtt dobban a tiéddel, az én agyam ugyanarra gerjed, ugyanarra a rugóra jár, mint a tied."

Pelikán, mindig jól rávilágítasz fletó egy-egy alapvető jellemvonására.

A Márai idézetekért meg külön köszönet, Paszternak Kevin Renató József döccens úramnak is.
Mondjuk az a bosszúról szóló szöveg tökéletesen rávilágít Márai zsenialitására, bár kétségeim vannak, h a mai magyar társadalomban működik-e a logikája. Ahhoz ez a társadalom túlságosan devalválódott erkölcsi értelemben.
Ha Viktorra vonatkoztatom, nem tudom, h beválna-é, ha Márai szerint folytatná, s politikát váltana fletóval szemben úgy, ahogy arról M. beszél.
Viszont egyes frontokon feltétlenül meg kéne lépni ezt.
Ilyen a Napkelte, és ilyen a parlament. Abba kéne hagyni a kivonulósdit az idézet szellemében:

„Nem bánod azt sem, ha szembejön az utcán. Ha telefonál, felelsz, ahogy illik. Ha látni akar, és muszáj találkozni vele, kérem, tessék.”

És már csak azért is érdemes csökkenteni a dacból fenntartott frontok számát, mert minél több a háborús terep, annál jobban mérgeződik a lélek.


Üdv.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.15. 19:07:20

Maximálisan csatlakozva az előttem szólókhoz,
/zseniálisan rátapintott Professzor Urunk!/
Malacka utóbbi, érzelem-szeretet fejtegetéséhez kénytelen vagyok én is beidézni pár mondatát, annyira idevág:

"Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe. Csak azok botlanak meg az életben, akik valahogyan belülről süketek a világ hangjai iránt.
De egyszerre kell élni szívünkkel is, azzal a másik életütemmel, mely titkosabb, leplezettebb, nehezebben megismerhető, mint a világ áramlásának rendje. Akinek szíve, készséges ütemmel, nyolcvanat ver, ne akarjon maratoni versenyfutók módjára élni. Állandóan hallani kell testünk és jellemünk titkos morzejeleit, e finom és erélyes üzeneteket, melyek megszabják életed igaz mértékét. Kinek érzékeit eltompította a becsvágy, a szenvedély, nem hallja többé e hangokat. Az ilyen ember teste, lelke és a világ üteme ellen él; emberhez nem méltó módon él, tehát embertelenül bűnhődik."


Fletó hiába tanulta meg a bötüvetést, az igen kevéske Máraihoz....
Mert vagy hazudik megint, hogy őt olvassa, vagy semmit nem ért üzeneteiből ez az ájtatos mnó!

abandi 2009.01.16. 23:58:39

A mámai Márai a Czakó?
Mer' akkor a füveskönyv mellé olvasson tüle/nézzen esz(+esz)- ét tüle is...és monnyon le!!!

abandi 2009.01.17. 01:22:17

Ja és jut eszembe:
1. sárgás háttér jobban illene a pergamenthez...
2. itten lennt megvitattuk...és azért mert a tván zsidózásért tiltanak ki valakit az most hátrány? a cigányozást is meg a buzizást...stb be kellvennie a főnök(k)úrnak a lajstromba szerintünk...
Tudjuk mink, hugy nem a legalkalmasabb idő ezt felróni a Magának, de kikívánkozik egy érzőlelkű belőlünk.
És köszönjük az aszpirint a leprás társainknak!
Isten éltesse Főnök Úr!

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.01.17. 10:20:13

Kedves Abandi!
A kitétel a plusz pontok tekintetében csupán arra utalt, hogy rendesen hasba kell akasztani a balseggnyaló bandát és ezt kreatívan kell tenni, mert ugye, ha írsz egy érdemi okos logikus hszt, de a végére odabiggyeszted vesszenek a zsidók, akkor automatikusan kitiltanak, még akkor is, ha ez a kiszólásod a szövegkörnyezeből egyértelműen írónikusnak látszik.
Szóval ennyi.
A Czakó legújabb könyve a Beavatás a magyar észjárásba pedig nagyon érdekes és elgondolkodtató olvasmány, ha még nem tetted magadévá ajánlom.
Üdv Pelikán

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.22. 13:55:50

Csövi Pelikán!
Beugrottam a pluszpontokért.
Márait olvastam.
Igaz régebben, egy este alatt a gyertyákat.
Kissé borongós hangulatba kerültem tőle és nem emlékszem semmi tanulságra.
Úgyhogy nekem nem pálya.
Azért még átmentem? Pluszpontokkal esetleg?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.07. 10:20:20

Hello Pelikán!

Úgy érzem, hosszabb hallgatásod oka a gondok szaporasága.

Remélem, hamar megoldódik... Én mindenesetre drukkolok Neked.

Sajnos a ferológiának még egyelőre biztosan témát ad a kutatás tárgya, jön még ki dolgozó szobájából épp elég trágya:-)

Üdv.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.02.07. 21:11:14

Naja Malaczka, én is többx belestem, oszt sehun senki...

Szóval, úgy dőlik itten a szar kifele, mint tehenbű' a ganaj, hát ne csodálkozzunk, ha sokunkat maga alá temet, a szerencsésebbjei próbálnak a felszínen kapálódzni még egy darabig, hát remélem, Pelikán se aspirálta le ezt a kétes nedüt...!

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.02.10. 14:58:52

Nem malac!
A problémák megoldódtak, nagyon korrekt módon intéztek mindent. Valaki feljelentett minket, de körülnéztek alaposan és aztán nem 30 meg 60 nap után, hanem a következő héten küldtek mindenről jegyzőkönyvet és passz.
Hallgatásom oka, hogy igazából már csak a végkifejletet várom.
Üdv Pelikán

jaegtoer 2009.02.10. 17:57:52

Ennek örülök.

A végkifejlet persze már más tészta... mivel befolyásom nincs rá, én is csak várok, és melózok... persze nem reménykedek, hogy jobb lesz, pláne az itthoni történések tükrében...

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.02.12. 17:27:12

Pelikánunk, azt gondolzuk, hogy élsz, mert felbukkansz rendre itt-ott, de azért jó, hogy megnyugtattál, minden oké körülötted!

Végkifejlet ügyben pedig én sem vagyok optimista, az még másfél év, mínuim....

jaegtoer 2009.02.14. 07:19:16

@hölgyválasz:

kedves Hölgy!

...hogy Te milyen optimista vagy :DDD
süti beállítások módosítása