Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2010.01.21. 14:17 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Idegdíj

 


 

Megkezdődött a kampány immár véglegesen, ezt abból tudhatjuk biztosan, hogy megkezdődött a nyugdíjasok megdolgozása. Természetesen a fidesz minimum betöltené kolbásznak őket. Megint a régi nóta.

Ebben az országban kb 1millió ember foglalkozik olyasmivel ami valódi termelő szolgáltató tevékenység a többiek vagy az államot működtetik vagy a megtermelt jövedelem átcsoportosításán dolgoznak vagy simán eltartottak nyugdíjasok, segélyezettek stb.

Mielőtt valaki felhördülne tisztázzuk, egy társasház 25 lakását el lehet adni még megépülte előtt, ám beköltözni csak akkor lehet, ha valóban megépül, mint ahogy lehet venni még el sem vetett búzát határidős ügyletre, de kenyeret csak a learatott, és megőrölt búzából lehet sütni.

Tehát az az egy millió aki tulajdonképpen megtermeli a többi 9 millió megélhetését nagyjából le van …, ő nem számít szavazat maximálás esetén kb nagyon nehezen befolyásolható, mert érdekei szélesebben szóródnak. Egyszerűbb a gyengébb ellenállás felé beszélni a nyugdíjas nagyjából 75%-ban amúgy is mszp érzelmű, csupán a havi egyszeri postás csengetésben jelentkező juttatás mértékében érdekelt és ezért négyévinkénti egy x behúzására hajlandó másra pl gondolkodásra, unokák jövőjének preferálására nemigen. Persze most sokan felhördülnek, hogy megdolgoztak az ellátmányukért, jár nekik stb. nos az ellátmányukért sem biztos, hogy megdolgoztak hiszen kitudja mivel töltötték a dolgos éveiket, mondjuk aki a pártüdülőben volt portás az milyen mértékben gyarapította a nemzeti vagyont kb -xx értékben. Aztán ott van még az a tény, hogy a felhalmozott nyugdíj befizetéseiket valaki ellopta, ismeretlen vagy ismerős tettes, ki tudja? A lényeg, hogy a pénz elveszett az ellátásuk csak az aktívak befizetéséből fedezhető így az is elveszik, magyarul aki az övükét ellopta, az ellopta még sok utánuk következő nemzedékét is.

Amikor pár éve ellopták a laptopom és kértem a rendőrséget fizessék ki csak néztek rám pedig ugye az adóm egy részéből a közbiztonságot fizetem ez le vagyon írva az alkotmányban, akkor nekem meglopottnak miért nem térít az állam és miért térít a 3 millió szintén meglopottnak?

Tehát lehet a fidesz szépen beszopja megint, ha nem szól az a baj, ha szól akkor meg az, szinte mindegy is mit mond a lényeg, hogy immár nem 19000 hanem sokkal több pénzt készül elvenni a kádár korszak üzemeltetőitől.

Van-e megoldás nagyjából nincs ha 19000Ft-ért szavaztak oda akkor 29000ért megint szavazni fognak és megint oda, hogy a többiek aki nem csak 29000, de nagyjából 29 Ft-ra sem számíthatnak elegen lesznek-e nem tudom, de az utak állapotát nézve marad só, hogy beszórják vele a maradék földet.

 


 

 

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr741690161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugdíjasokat nyugtat Bajnai 2010.01.21. 19:40:03

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint nincs szükség azonnali nyugdíjreformra, a magyar nyugdíjrendszer az elmúlt időszak intézkedéseivel fenntarthatóvá vált.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.21. 23:02:13

Államvizsga után, új (msc-s) félév előtt tengernyi időm révén nekiálltam egy kis olvasásnak is. Most tartom a 22-es csapdájánál, kísértetiesen hasonlít ez a helyzet, amiről fent Yossarianék kínlódására. (még nem olvastam végig)

Gyakorlatilag nem látom, hol lehetne ezt az önzáró kört megszakítani, hogy a baloldal az egyre népesebb nyugdíjas réteget -számukra valami hihetetlen megalázó módon- 20-30 ezer forintért megvásárolja négyévenként.

Én egyébként ezt tartom a mai magyar baloldal legnagyobb bűnének: a jövő felélését. A 80%-os államadósságot, ami előtte a Fidesz alatt folyamatosan csökkent 50 valahány százalékra. Mikor lesz legközelebb annyi a magyar államadósság, mint a Fidesz 2002-es hatalom-átadásakor...?

És ami a legdühítőbb, hogy csomóan föl se fogják az egészet. Egyszerűen orbánoznak meg kereszténykurzusosnak még 8 év mszp-szadesz ámokfutás után is...

jaegtoer 2010.01.21. 23:14:41

Szia Pelikán!

Jól sikerült a renoválás, és ez az új darab itt föntebb arról győz meg, legalább olyan jól el bírnék borozgatni veled, mint Lajossal, aki 36 éve a barátom.

Az első vagy errefelé aki érti a nyugdíjprobléma eredetét. Persze az is lehet, hogy keveset olvasok, minden esetre kedves Malacunknál már elmondtam a hattyúdalom két vagy három áriában, egyet benyelt a blogmotor, ezt az egyet azért sajnálom, mert jó pillanatban, jó svunggal vertem a billentyűket, aztán a semmire.

Attól tartok a választással is így járok. Sok hűhó semmiért és a bodzagyűjtők meg a nyugdíjassá avanzsált lumpenek megint jót röhögnek a markukba.

Akárhogy is lesz, a bukta be van készítve, mert ha a politikusok a szakadék felett át akarnak kelni, a dolgozók és a gyerekek túl kevesen vannak ahhoz, hogy fel lehessen tölteni velük a mélységet, s ahogy telik az idő egyre kevesebben lesznek.

üdv.

j.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.23. 09:46:52

Szia Jaeg!
Mondod értem a nyugdíj problémát lehet, talán túlságosan is, ugyanis sokáig b..ta a csőrömet, hogy kevés a komment, megnézve a statisztikát töredéknyi, ellenvélemény szinte nincs is, nos magam is arra a következtetésre jutottam, hogy úgy megmondom a tuttit, hogy csak na ezért a többség csak elolvassa aztán boldogan bólogatva, vagy szégyenkezve kattint tovább, de most hogy te is mondod valószínűleg nálam van a bölcsek köve, s bár nem tudom melyik zsebemben, de mindegy is ha hat. Most azért a gyengébbek kedvéért teszek pár :):):)
Üdv Pelikán

jaegtoer 2010.01.23. 15:12:48

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

Széles és mély nyelvcsapásokat mellőzve s inkább az eszemre hagyatkozva jegyzem meg, lehet, hogy nincs nálad a bölcsek köve, de szakmabeliként nem lehet ismeretlen a számodra... a jól épített várat nehéz kikezdeni...hógolyóval meg nem sokra mennek.

Üdv.

j.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.01.23. 18:39:22

Én a boldogan(? Na mondjuk ez nem állítanám, mert bár ne lenne igazad! )bólogatók közé tartozom, Nálad a bölcsek köve, de hát túl jól látod(látjátok) az összefüggéseket ahhoz, hogy aszongyam rá, az csak egy tiszai kavics a zsebedben!

Szeretem az írásaidat, okosak.
És Non est, Jaeg is azok, szóval nekem ilyenkor tényleg nincs mást tenni, mint helybenhagyólag bólogatni...

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.01.24. 08:41:35

Pelikánom!
A bölcsek kövét én ugyan el nem kérem Tőled, de azt a kis kavicsot kérem, hadd kacsáztassak vele kicsit!

Bokrostól már vagy 2 éve hallottam, hogy a " legideálisabb " lenne a 70 éves nyugdíjkorhatár.
Anyád!

És mit tesz Isten, most nyíltan kezdik pedzegetni!
Megint csak: anyátok!

De most komolyan. Megőrültek ezek?!?
Vaksi, nagyothalló, járókeretes "aktívakkal", -akiknek egyetlen érdemük, hogy még éppen nem csinálnak maguk alá- GDP-t termelni?!?
Hát miféle idiotizmus ez?!?

Nyilvánvaló, tudják ők is, hogy ez nonszensz.
1 okát látom, hogy beszélnek róla:

A 70-hez képest a 65, amit viszont tényleg be is vezetnek, maga a gyönyör!
Már aki azt a kort is megéri ...

OV valami 40 éves munkaviszonyt emlegetett, ami után egy nő pl. elmehetne nyugdíjba.
Hát nagyon kíváncsi leszek rá!
Ezt egyébként ilyen siralmas állapotok közt, nem tartanám igazságosnak, szelektíve vezetném be.
Mégpedig azon nők javára, akik legalább 2 gyermeket (tehát reprodukálták legalább önmagukat) neveltek fel.
(Nem kis meló munkahely mellett, ezt csak az tudja, aki végigcsinálta!)
A cigó asszonyságok szaporulatának előnye ebben nem játszik, hisz ők többnyire már 15-18 évesen eljutnak a "nyugdíjkorhatárig".

Ebbéli víziómról már itt írtam:

holgyi.freeblog.hu/archives/2009/02
/17/Nyugdijkorhatar__agarverseny/

és ezt most is tartom.

"Valahogy olyan ez, mint az agárverseny, ahol a szélsebes ebek - hiába is ácsingóznának - sosem érik be a csalit, már ha egyáltalán szempont lenne közben a fogaknak csikorgatása, nyálaknak csorogtatása egy műnyuszi iránt."

Corry 2010.01.24. 13:37:29

@hölgyválasz:

Mielőtt rátérnék, hadd gratulálja Pelikánnak. Ezek a gondolatok szoktak nekem is eszembe jutni vagyis az, hogy hányan termeljük meg azt, aminek sorsáról, -igaz indirekt módon- aztán a többség dönt.

A nyugdíjas fogalmát én azért pontosítanám.

Nyugdíjasok szüleim, akik kb. 67 éves koruk körül, de maradjunk abban, hogy a nyugdíjkorhatárt betöltve részesülnek abban, amit megérdemeltek. Pontosabban nem abban, mert többet érdemeltek volna.

Nyugdíjas az a rokkant aki tényleg nem tud dolgozni, önhibáján kívül történt mindez vele, őt is jogosan veszem a nyugdíjasok közé.

Egy normális országban ez a kétféle nyugdíjas van, de ha valaki akarja tovább lehet boncolni.

Viszont nekünk vannak másfajta nyugdíjasaink ám:
-40 valahány éves korában nyugdíjba vonuló rendőr. Mert ugye a rendőr az veszélyes szakma, némely része való igaz veszélyes, de pl. a nyugdíjba készülő volt osztálytársnőm ugyanúgy irodában dolgozik mint sokan mások.
-rokkantnyugdíjasok tömkelege. A rendszerváltás idején volt ez egy népi sport. Most volt egy hír, hogy egy rokkantnyugdíjas rabolta ki a bankot.
-előnyugdíjasok. Amikor ilyen 70 év körüli nyugdíjkorhatárral szoktak előállani politkusaink, azt mondom, ne viccolódjunk már, először a 62 éves nyugdíjkorhatárt célozzuk meg, mert ma ha jól emlékszem átlag 57 évesen megy a magyar nyugdíjba.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.01.26. 08:38:52

Ezt Vaffi hozta hozzám:

Érdekes egy poszt, nagy port kavart.

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/01/25/kartekony_hazugsag_a_nyugdij?fullcommentlist=1

Jaegünk is beszállt a vitába, érdemes elolvasni!

jaegtoer 2010.01.28. 05:55:13

Szia Pelikán!

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/felmeresek/20100127-tarki-11-szazalekot-dolgozott-le-az-mszp-november-ota.html

Első ránézésre hízelgő eredmény lehet a fidesz 62 ázalékos közvélemény kutatásban mért eredménye, de ha melléteszem az mszp 22ájét akkor azt kell mondjam sikeresen öl és butít továbbra is a fletocita vírus. Minden droid attitűdtől mentesen szeretném, ha a fidesz 67-68 százalékot söpörne, be, mert azt követően egyértelműen kiderülhetne, hogy addig csak a szájukat jártatták, vagy tudnak, netán akarnak és képesek is valami mást is tenni, aminek eredményeként nem csak a saját egzisztenciájukban, hanem az ország állapotában is jelentős javulás következhetne be..

8 év szabad portyázás után ugyanis egy 22-25-30 százalékos választási eredmény az mszp esetében sikernek számít, különösen ha figyelembe vesszük Horn trónfoglalási eredményét az mdf-et büntető választás után.

Szerinted egyáltalán el akarja érni a fidesz a 2/3-os többséget?

...mert mintha ellen dolgoznának... nem?

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.28. 09:49:58

@jaegtoer: Szia4
Szerintem igen szeretnének 2/3-ot, de az nem olyan egyszerű mert a választók egy része sumákol, emlékezz 2002, 2006-ra ott is a fidesz vezetett csak nem ennyire és mi lett a vége?
Szerintem a győzelem, most meg lesz, de szűken, ugyanis a nem válaszolók, vagy a választani nem tudók nagy része szoci érzelmű csak titkolja, gondolj arra, is hogy a választások után is a fidesz vezetett csak aznap nem.
Szóval a szoci sunyi, de ezt eddig is tudtuk.
Aztán itt van ez a nyugdíj vita ebből a fidesz nehezen jöhet ki jól, mert vagy megígéri a 14-et ami a múltkor se jött be, vagy elkezd magyarázkodni egy abszolút alacsony iq-ju társaságnak. Bokros könnyen mondja, hogy a rendszer fenntarthatatlan, neki nem rágják el a torkát a szoci sakálok mert ő nem ellenfél.
Szóval kemény játék lesz, de most annyi az előny, hogy talán nem fér el ennyi szoci szavazó az óvóhelyeken.
Üdv Pelikán

jaegtoer 2010.01.28. 20:00:54

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

Kedves Pelikán!

Jó, legyen, belátom nehéz pengeélen táncikálni, de azért mehetne ez jobban is.

...hanem most hallottam, hogy az EU tagjaként sikerült magyarországnak Szlovákia hűbéresévé szegődnie, legalábbis a tervezett 50 milliós alap, amit a nyelvtörvényt megsértők megsegítésére terveznek létrehozni, az mintha azt jelképezné, hogy Szlovákia magyar tartománya első lépcsőben ennyit fizet adóban. Na, de mi lesz, ha 1 hét alatt elfogy a zsé?

Üdv.

j.

P.S. közben számolgatok egy év 52 hét, az annyi mint 2600 millió, hmmm... afffeneeee

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.28. 20:43:12

Szia Pelikán!

Jó, h szólt Jaeg, mert mostanában nem néztem be. Ritkán írsz, ezért mondom néked: nyugodtan linkeld be magad hozzám, ha írtál vmit. Nálam bármikor jár neked egy egészséges spam:-)))

A lényegre:
Én őszintén szólva nem vagyok a barátja annak a szemléletnek, amit a poszt képvisel, azaz az 1 millió tart el másik 9 milliót is.

Ez azt jelentené, h aki egy iskolában vagy kórházban takarít, az nem termel gdp-t, de aki egy magán termelő cégnél, az igen.

Vegyük észre, h ez nyilván hamis beállítás. Mindkét ember takarít, mindkettő ugyanannyi gdp-t termel.

Vagy: az a gdp, amit a tanár termel, az benne van a maszek világban is, hisz valaha mindenki állam által fizetett tanároktól tanult ezt-azt.

A többivel egyetértek, de ezen gondolkozzunk el jobban, és ne hozzuk már azt ki, h tulajdonképpen a tanár nem is fizet adót, csak az állam egyik zsebéből a másikba rakja a pénzt, amikor a tanár adóját behajtja. Rendkívül hibás, rossz szemlélet ez.

A legújabb: az mszp és demszky félárú bérletet ígér az összes nyugdíjasnak Pesten. Nagyon meg akarják tartani a fővárost.

Üdv.

jaegtoer 2010.01.28. 21:12:53

Látod malac ezért mondom, dugd csak ki az ormányod az óladból mandiner, meg mittudom én mi, annyit ér amennyit. teljesen félrevisznek, csőlátása lesz az fáklyának is. Ez mán döfi képzavar mi?

Egy igen idős barátom mondta, "a szék határozza meg a tudatot."
Ezt én továbbfejlesztettem, mégpedig azzal, hogy néha ki kell rúgni magunk alól a széket, fölállni, mit fölállni! fölmagasodni, és körülnézni, és a szemüveget levenni, hogy más szemmel is lásson az ember.

Nekem speckó igazából egy szót sem kellene szólni, mert tudom hogy nálam a 9 millió sokkal többet szívott, szív, és fog szívni, néha magam is csodálkozom, hogy minek jártatom a pofámat, még a végén rosszul járok.

Csak hát az ember nem állja meg, mint ahogy most sem.
Megelőzendő, hogy disznómód erőtvegyen rajtad a malacdepresszió felhívom a figyelmedet nyomatékkal az alábbi részletre, ha már annyira beleakadtál sódaroddal abba a tetves 9 millióba, mert ez ugye megmagyarázza miről is van szó.
"__Mielőtt valaki felhördülne tisztázzuk, egy társasház 25 lakását el lehet adni még megépülte előtt, ám beköltözni csak akkor lehet, ha valóban megépül, mint ahogy lehet venni még el sem vetett búzát határidős ügyletre, de kenyeret csak a learatott, és megőrölt búzából lehet sütni.__"

De! hátha emígy:
Az iskolát is valakinek fel kell építeni, és a tízórainak valót, vagy az ebéd alapanyagait valakinek csak elő kell állítani. Még a tescosat is!
Malacom! nem ismerek rád! Hol turkálsz mostanában?
Török Gabci jó fej, el is olvasgatom, ha épp ráérek, de azért ő is mindig utólag okossabb. Ezt ne felejtsük el.

Jó turizást, de a dagonyázást most halaszd el, egy vonalas sertésnek így kampányidőszakban minden zöld számít!

disznótársi röffel

j.

jaegtoer 2010.01.28. 21:41:36

"A legújabb: az mszp és demszky félárú bérletet ígér az összes nyugdíjasnak Pesten. Nagyon meg akarják tartani a fővárost."

ez szar ügy. Eddig a 65 felettiek ingyen randalíroztak minden vonalon a szélrózsa minden irányában, ...piacot, vagy tescos akciót egy magamfajta aktív hülye, csak páncélos és légi támogatással cserkészhettem be, mert nyugdíjasroham esetén a kivülállóknak ezen célpontok megközelítése felért egy spontán harakirivel.

Szóval eddig a személyi igazolványukat mutogatták az ellenőröknek, bérletet semmilyent sem. ...vagy le vagyok maradva? Nem hiszem.

Szép estét.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.28. 21:52:32

Kedves Malac!
Természetesen az egyéb szolgáltatások is hozzátartoznak egy ország működéséhez és én véletlenül sem gondolom, hogy a tanár, az orvos, vagy éppen a hivatalnok munkája nem fontos, én csupán azért sarkítottam ezt így ki mert a világ és ezen belül mi főként átestünk már a ló túloldalára, hiszen a valós, a megfogható dolgok azok amelyek igazából, mint áruk mozoghatnak. Ezért mondtam például a határidős ügyleteket ahol tényleg lehetséges venni és eladni még meg sem termelt dolgokat, és keresni az ügyleten ami lássuk be nonszensz.
Persze egy modern gazdaság működéséhez sok minden kell, de például a tőke és pénzpiac jelenlegi működése inkább káros, mint hasznos, mert ma a részvény nem arról szól, hogy beszállsz a pénzeddel tulajdonosként valahová aztán arányosan részesedsz a haszonból, hanem sokkal inkább arról, hogy a felesleges pénzeszközöket a kicsik zsebéből átszivattyúzod a nagyok zsebébe, de ettől még nincs több elfogyasztható termék, magyarul a pénz csereeszközből tulajdonképpen terméké vált.
Ehhez hozzájön még nálunk, az eltartottak tömege, azoké, akik jelenleg sem nem termelnek, sem nem szolgáltatnak(tanár) sőt mint jövendőbeli adófizető sem jöhetnek számba, ezek a képzetlen tömegek, és igen bizony a nyugdíjasok.
Tudom jönnek erre a felosztó-kirovó dumával, de könyörgöm 90-ben egy tönkrement ország kapott egy halom olyan nyugdíjast, akik csupán a tönkremenésben voltak érdekeltek, a nemzeti jövedelemhez se közvetlenül se közvetetten nem járultak hozzá.
Ezek a csoportok nagy része simán kiszűrhető, katonák minimál segély, rendőrök dettó, pártalkalmazottak szintén zenész, belső elháríts stb. Aztán van 800000 rokkant nyugdíjas az azt jelenti hogy az ország tíz százaléka vagyis minden tizedik ember rokkant, na ne.
Tehát van tartalék a rendszerben bőven.
Üdv Pelikán

jaegtoer 2010.01.31. 19:44:27

Szia Pelikán!

mesterházi nyilvánosan, a becsületsértés határát érintő ajánlata végül is 75000 puha forintról szól, meg hogy a munkakerülők is számíthatnak egy kis zsére a duplájára emelendő méltányossági nyugdíjalapból.

Úgy látszik a börtön megúszásáért semmi pénzt nem sajnálnak az elvtársak, különösen, ha a közösből megy.

Szerintem már nincs is helye semmilyen érvnek, kivéve, ha az egy vascső, vagy valami hasonlóan hatékony meggyőző eszköz.

Üdv.

j.
süti beállítások módosítása