Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2010.03.16. 18:50 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Radikális záptojást

 


 

Nem terveztem már a választásokig blogot írni, gondoltam innen már csak figyelek, de a tegnapi nap március 15-e hozott néhány érdekes dolgot.

Viktor hozta a tutit nem mondott se többet se kevesebbet, mint amit lehet és kell, csak csínján ígért, próbált erőt és felkészültséget mutatni, most többre nem is volt szükség.

A legjobb programmal rendelkező lali a hivatalos pártvezetésen túl még vagy hat érdeklődőnek fejtette ki, mitől döglik, vagy éppen kap életre a piacgazdasági légy.

Mester vagy inkább szarházy szaktárs hazudott párat és közben beismerte, hogy voltak, akik nem igazán becsületesek a becsületesek pártjában, de hát tudjuk, kivétel erősíti a szabályt, vagyis minél több a kivétel tehát gazember vagy nem becsületes köztük, annál becsületesebb amúgy a párt.

A legérdekesebb azonban a plakátjain radikális záptojást ígérő párt gyűlése volt. Megtudhattuk, hogy huzavona gábor nem igazán jó szónok sok sületlenséget mond és mondat végén mindig felfelé viszi a hangsúly még akkor is, ha éppen kijelentő mondatot mond. A beszédből kiderült, hogy bár a jobbik győzelemről beszél azonban csendben belátta, hogy a radikálisokon és az sík hülyéken túl isten igazából másokat megszólítani nem tud, mondott is hát gáborunk mindent, ami belefért, beszéde és a mai reggeli műsor nyomán kiderült, hogy pörzse sem magyar, hiszen ő is megbukna a vizsgáztató gárdisták előtt Árpád házi tanból biztosan. Itt tartunk hát a fidesz besétál, a nagy lehet, hogy kétharmados győzelembe és lesz két agyalágyultakból álló ellenzéke, mit mondjak megdolgoztak érte.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr151844907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2010.03.16. 19:37:15

Pelikán, ez egyszerűen zseniális volt, az utolsó mondat mindenre feltette a koronát. Én most csak egy újabb posztért szeretnék könyörögni a Tanszéked névadójának beszéde után.

jaegtoer 2010.03.16. 20:08:09

Szia Pelikán!

Kihagytam minden ünneplést, és csápolási alkalmat, már eldöntöttem kikre karcolok keresztet, s jöhet akármilyen X-man, tudom, jó helyeken lesznek az X-ek.

Olyan érdekes, kerestem azt a hírt, ami arról tudósított, hogy európai ívű programot adott egy rangos rendezvényen, de sehogy és sehol nem találom. Biztos a véletlen műve.
Szokásommal ellentétben benézek a fidesz honlapjára, hátha ott meglelem.
Ha igen, visszajövök vele.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.03.16. 20:33:43

Mélyen egyetértek Corry szaktárssal!
Kitűnő elemzés volt, én is élveztem!:)

Egy kis hiányérzetem azért csak van, bár tudom, ő már nem akar, de ha akarna se tudna labdába rúgni:
Demszkáj mártíromsága kimaradt!
Mert azért lássuk be, ez a maga nemében egyedülálló mazochista, évről-évre kiáll a placcra, ha tudván-tudja is, annak semmi pozitív hozadéka nem remélhető, bár tegnap már azt is eredményként könyvelhette el, hogy ezúttal tojászápormentesen abszolválta a szokásos nyíltszínű blamázst.

OV tényleg hozta a formáját, okosan beszélt, nem lepett meg, tudtam, így lesz.

Lali minden szempontból hasonult kabátjához.
Azon kívül, hogy álmosító, dögunalmas előadásmódban értekezett a "házilegyekről" annak a néhány "döglégynek", mondjuk felvehetett volna egy tisztességes, sötét felöltőt, nem egy kekiszínű háromnegyedesben pódiumra állni!
Lali kívül-belül egy keki.
(a cédulások közben bőszen gyűjtöttek, s mikor odament Bokroshoz a riporter, hogy megkérdezze, összegyűlt-e már, akkor a "ma ünnep van, engedjen ünnepelni" szöveggel elhajtotta... A riporter csaj azért még odabökte a kérdést, hogy akkor miért is gyűjtenek az ünnepen? Erre persze nem volt válasz, megszoktuk, a kínos kérdések elől mindig eliszkolnak ezek a szarháziak.)

Vona valóban érdekes intonálással adta elő...Igaz, se papírja, se kottája nem volt.
Morvai jó ritmusban tartott hatásszüneteket...
Pörzse azért nem gyagya. Ha nem is tudta kapcsiból sorjázni az Árpád-háziakat, elég jól helytállt ma reggel...

Szarházy Attissal szándékosan nem foglalkozom, ő csak egy kis tenyérbemászó zsebpinokkió (mert azért gyurcsányhoz még fel kell nőnie)nem érdemel külön reagálást, úgy volt jó, ahogyan leírtad.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.03.16. 20:43:58

Jaegem, na erre én is kíváncsi vagyok!

Hozzad, ha találod!

jaegtoer 2010.03.16. 20:45:27

Kedves Pelikán!

Talán Malacnál említetted, hogy egy államférfit hallottál és 2 zsazsát, a kettőre talán nem az utóbbi kifejezést használtad.

Amikor O.V. beszédet olvastam akkor nekem is az jött be, hogy igen, így beszél egy államférfi...
Azért tolom be ezt a Viktor szöveget, amit fentebb is említtem, mert nagyon hajaz arra, amit váltig hangoztatsz, hogy el lehet adni lábon a gabonát, shortolni is lehet, de kenyér csak akkor lesz belőle, ha learatják, megőrlik, és megsütik.

Tudom azt is, utálod a linkeket, de ha még nem olvastad, akkor mégiscsak kattints rá, a végére toltam.

„….
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A spekuláció az elmúlt évtizedek során újra eluralkodott, sőt a termelés lefokozásával ismét súlyos recessziót idézett elő a világgazdaságban. A mindennapi életben ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb vállalkozás képes fönnmaradni, új vállalkozásokra alig van lehetőség, sorra szűnnek meg a munkahelyek, újak pedig nem jönnek létre helyettük. A spekuláció európai méretekben a vállalkozások tönkremenetelét és a munkahelyek megszűnését idézi elő. Mindebből érdemes egyszer s mindenkorra leszűrnünk a jövő egyik axiómájaként, hogy a termelést, vagyis a munkát nem váltja ki a spekuláció. Nem véletlen, hogy a világgazdaságban ma azok a térségek erősek, ahol jelentős termelés zajlik. És sajnos ma ez kevésbé a Nyugat, inkább a Kelet.
….
Mivel, tisztelt Hölgyeim és Uraim, a pénzkapitalizmust nem a munka, hanem a spekuláció működteti, egyszerűen föléli a jövőt. Miközben föléli önmagát is, mert fölemészti a civilizációnk saját erőforrásait, meglévő értékeit, de nem hoz helyette létre semmilyen új értéket, nem szabadít fel energiákat sem. Ezzel szemben a szociális piacgazdaság jelentősége éppen az, hogy elsőbbséget ad a munkának és a termelésnek, vagyis folyamatosan értéket állít elő. Folyamatosan újjáteremti civilizációnk gazdasági alapjait.

Én úgy érzem, hogy Európának a mainál sokkal egyértelműbben kell kimondania, hogy a munkát támogatja, a spekulációt ellenzi. Sokkal egyértelműbben kell kimondania, hogy az európai kultúrában az emberideál az, akinek van tisztességes munkája, amiből meg tud élni, és el tudja tartani a családját. És ezt nemcsak kimondani kell, hanem a föltételeit is meg kell teremteni. Nagyon határozottan elsőbbséget kell adnunk a termelő kapitalizmusnak, a pénzkapitalizmust, amire egyébként bizonyos mértékig szükségünk van, pedig nagyon egyértelmű és szigorú szabályok közé kell szorítani. Nagyobb teret és jóval több lehetőséget, sokkal nagyobb szabadságot kell adni egész Európában a kis- és közepes vállalkozásoknak, a családi vállalkozásoknak, mert a legtöbb embernek ők adnak munkát a kontinensen.
…”
orbanviktor.hu/beszed/a_magyaroknak_van_hivatasuk_es_kuldetesuk_az_europai_unioban

(2010. március 4. Orbán Viktor beszéde az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciója vezetésének "Munkahelyteremtés és növekedés" című ülésén, Budapesten.)

Üdv.

j.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.16. 21:29:20

Kedves Pelikánom!

A kiváló posztodat elolvasva, és Hölgykém kiegészítését magamévá téve, szinte tökéletes beszámolót kaptam a tegnapi napról.

Egy piciny bajom azért volna Orbán beszédével: papírból mondta végig. Sztem ő igen jól tud papír nélkül is beszélni, ezért örültem volna, ha legalább a beszéd bizonyos része így történt volna.

A beszéd lényege a patkószög hasonlat volt:
„Egy szeg miatt a patkó elveszett, egy patkó miatt a ló elveszett, egy ló miatt a lovas elveszett, egy lovas miatt a csata elveszett, a csata miatt az ország elveszett – verd be jól azt a patkószöget!”

www.mno.hu/portal/700981

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.03.16. 22:24:54

Húúú Jaeg, köszönjük a kutató munkát!:)

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.03.17. 08:52:15

Sziasztok!
Nos, lehet a posztból nem derült ki, de én tekintettel a rosszidőre élőben hallgattam, az összes érintettet, ezt a paranormális élményt próbáltam egy poszt formájában kibeszélni és így különösebb pszihikai mellékhatások nélkül túlélni.
Részben sikerült is, de néha még kísért vona vonaglása, ahogy ott állt az emelvényen, ahogy nézett szerintem nem százas, a szarházy csak nevéhez méltóan egy szarházi, egy bohóc, de vona veszélyes.
Én személyesen láttam orbánt amikor hazaküldte a ruszkikat, az sokkal keményebb és veszélyesebb tettnek tűnt. Lelkes volt ő is, de nem csillogott a szemében az a különös valami ami vonáéban. Vona azt mondja nem fél, most nem fél. Orbán lehet, sőt biztos, hogy félt akkor. Most eldönhetjük mi nagyobb tett egy demokráciában nem félve hülyeségeket beszélni, vagy egy diktatúrában félve, de mégis azt mondani, hogy az elnyomók menjenek haza?
A kérdés költöi, de kíváncsi lennék egy jobbikos véleményére e kérdésben.
Üdv Pelikán

Paszternak 2010.03.25. 20:58:48

Császtok!

Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája!

mandiner.blog.hu/2008/09/08/tanevnyito_beszed

;o)

Üdv,

P.

okl. ferológus
süti beállítások módosítása