Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2008.08.01. 08:20 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Törvényszék

Karadzic tegnap megkezdte vendégszereplését a hágai bíróságon. Szépen megborotválkozott ahogy kell és védeni kezdte magát. Mit is követett el ő, mi is a vád? Népírtás és egyéb kísérő jelenségek generálása röviden fogalmazva.

Vajon mikor áll majd bíróság elé az a személy aki ma Magyarország miniszterelnöke és aki ellen a vád népírtás, nem gépfegyverrel, hanem gazdasági eszközökkel, aki ellen a vád, hogy végleg eladta egy nép jövőjét.

Mielőtt jönne egy okos közgazdász aki kifejti, hogy a bajok 2001-ben kezdödtek jelzem az infláció még a D-209-es működése idején is leszálló ágban volt, mint ahogyan az egyéb gazdasági adatok sem mutattak drámai változást a krakk 2005-ben és 2006-ban ütött be, aki nem hiszi járjon utána, csak egy adat 2006-ban 3400 milliárd hitelt vett fel a kormány kb annyit, mint a csermanek rendszer 40 év alatt.

Itt tartunk most és a a kisdemiszes még szabadlábon van, még bújkál, még nem adták ki tettestársai a magyar hatóságoknak.

Szóval a mi kis radovanunk még szabadlábon van, csak gumilövedékkel lövetett a tömegbe, nem szervezett kitelepítést csak annyit mondot akinek nem tetszik elmehet (én spec értettem a szóból), szóval nem olyan nagy gazember mint az a másik ott a messzi Hágában, de a miénk, kistílü nép kistílü gazemberekkel.

Na megyek mert megáll valami fekete kocsi a ház elótt talán a jó Virág elvtárs akar megint valamit.

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr10595500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2008.08.02. 00:45:43

Adyt, és Babitsot idézve:

"...percemberkék dáridója tart..."
"...s bűnösök közt cinkos aki néma...."

...hogy e sorok miért érvényesek, még most is? előre látták? Szörnyű...

...és a hatalom mindent megtesz, hogy elnémítson és cinkosává tegyen..minél többeket.. hát így vagyunk...s bár nem alkuszunk, de nem lesz vádirat sem, sem vádbeszéd, mert a fő attrakció úgyis a "gyülöletbeszéd":-((

jaegtoer 2008.08.02. 06:17:10

mármint idehaza... nem lesz

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.08.02. 10:49:00

Üdv Pelikán!

Ha nagyon "baloldali"/"liberális" szemüvegen keresztül akarom nézni az utóbbi 4 év eredményeit, akkor is a maximum amit elértek, hogy kb. helyrehozták azt, ami kicsúszott a kezük közül (elsősorban a majdnem 10%-os hiányra gondolok).

Ez azért önmagában az elvárható minimum, úgy gondolom.

És persze meg is van az ára, lsd. mostani frenetikus 2% alatti GDP-növekedés,vagy a bezárt OPNI. Erre még csak nem is lehet mondani, hogy reform, mert nincs helyette más, nem az van, hogy leköltöztették egy kis tanyára, oszt' hú de gazdaságos.

Van ez is itten ugye, csak elévült:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=210&na_step=30&t=9139245&na_order=

Régi bűn nem bűn.
www.youtube.com/watch?v=wSu81ruC2Ok

Kicsit más:


Amúgy valahol vicces, ahogy időnként előtör TWÁ-ból, hogy Kádárt egyfajta reálpolitikusnak láttassa, aki az adott körülmények között próbálta kihozni a maximumot.
Valamelyik youtube-os interjúban mondta, hogy őt még bizonyos keményebb dolgoktól visszafogta az, hogy itt voltak az oroszok. ("nem szeretem azt a gyereket, aki a nagymama köténye mögül bátor")
Ennyit az egyensúlyozásról, meg az összekacsintásról.
www.youtube.com/watch?v=sfrFmLK3M2k&feature=related


u.i.: Én mondjuk ezt a Karadzic-Gyurcsány párhuzamot kicsit túlzásnak tartom, ettől még persze nem sok keresnivalója lenne egy szerencsésebb fejlődésű országban ilyen múlttal rendelkező politikusnak...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.02. 20:29:33

Én, mint matektanár, jelenkezek, ha gyurcsányt el kell számoltatni.
Ec-pec kimehetsz,
a retkesbe elmehetsz!

A nagy kérdés mindig az, h mit tett volna fletó, ha nem lett volna rendszerváltás, de szintén ő lenne a miniszterelnök, amire valljuk be, jó esélye lett volna. Lehet, h akkor a gumilövedék igazi lett volna?

Pelikán, a fekete kocsi nyáron nem jó ómen, rohadt meleg lehet benne a napon:-)

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.03. 20:20:34

A párhuzam első blickre, tán valóban erőskének tűnik, de ha pontos kimutatást lehetne ( nincs és nem is lesz ilyen ) csinálni, azért igen kíváncsi lennék, vajon hány áldozata volt eddig a Fletó vezette kurmánynak, ill. az eü.-s ténykedéseiknek ?
Botrányos, ha 1 is!
Békeidőben....., könyörgöm..... !?!

jaegtoer 2008.08.03. 22:29:35

árukodni jöttem.-(, Lapinál izél egy művész azzal, hogy nem vagy te, csak egy kakkantó bűvész:-)

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.08.04. 17:50:07

Kedves Hozzászólók!
Ha erős a párhuzam, gondoljatok csak a mostani hirtv-s botrányra, ezek gengszterek ezt eddig is tudtuk, lassan majd az is kiderül mennyire azok.
Üdv Pelikán
Ui: Hát. ha ő művész akkor én valóban bűvész vagyok, szebbet sz...rok, mint ő versel, de üdvözlöm vidám kedvvel.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.04. 18:50:55

jaogtoer

Így lett volna rí(é)mesebb:

Árulkodni Lapitól jöttem, hol azzal izél egy mű mű-vész,
hogy nem vagy te más, csak egy kakkantó bűz bűvész.

:-)))))

Üdv.

Ps.: Megyek, megnézem ki az.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.04. 22:44:13

"Pelikán · ferologia.blog.hu/ 2008.08.04. 17:50:07"

Na Pelikánom, ezzel maximálisan egyetértek !
Nem tudom, követted-e a mai Nap-keltét? S benne Helmeczyt, a jogászok szégyenét ?! Középen pedig,-mint "moderátor"- Jegyes vagy ki franc Tóth Katácskát, jobbról pedig a Hír tv-s srácot ?
Kérlek, ettől gusztustalanabb 20 percet csak a Bánós-Oroszjózsis időkben lehetett látni, vagy tán még akkor sem!
Hihhhetetlen, milyen aljadék volt ez a minden hájjal megkent ügyvéd, és mennyire az a műsorvezető is, aki egyetlen pillanatra sem adta meg a szót a srácnak,/ nem jut eszembe a neve/, viszont őt többször leállította, mikor próbálta volna megszakítani az " ügyvéd úr" folyamatos, zavart hablatyolását, átlátszó hazudozását, mondván : tartsuk tiszteletben a vitázó felet. Bekaphatja Katácska, aki
/ kollegáival egyetemben/ örökké belevág bármely riportalany bármely mondatába, akkor, mikor épp neki tetszik. Undorító volt, ahogy hagyta, hogy ez a Helmeczy pofátlanul végigdumálja a rendelkezésre álló időt, a Fiú meg egy balfasz, hogy nem kérte ki magának : Tisztelt műsorvezető asszony, ha végre én is kaphatnék szót !
Néha, mikor levegőt vett a másik, akkor tört volna erőre, s előre, de csak másodpercekre csupán, mert a sunyi aljafigura újra nekibuzdult, valójában egyetlen világos, érthető, saját nézőpontját megvilágító mondatot sem tudott világosan, zavartalanul elmondani. És a nő csak hallgatta ezt a duettet, mintha ez így lenne természetes.
Szóval előttem végképp lejáratódott nem csak ez a gazember ügyvéd, de a Tóth Katácska is, egy nulla volt, emberileg, szakmailag egyaránt!
És ezt a pitsát is az én adónmból fizetik, ó de még milyen jól! Hogy bajszintná meg az ég!

És igen....
Itt tartunk....
Semmilyen aljas eszköz nem drága....!
Szégyen.....!
Köszönjük Gyurcsány!
Mert ne legyenek kétségeink, ez is hozzá vezethető vissza, ha kacskaringós kerülőkkel, akkor is !
Lealjasult, lélekben primitív ember, lealjasultakkal, s lélekben primitívekkel veszi magát körül, akik szintén azokkal, és a borzalom, hogy ez így képes működni!
Aztán e gyakorlat valahogy leszivárog, le a piramis alsó régióiba is, győz a hazugság, alattomosság filozófiája, már miért is ne, hisz a példa úgy tűnik, nyerő, de közben a vak érzékek nem tapogatják ki a veszélyt ; a lelki sötétségbe züllő társadalom menthetetlen, lassú süllyedését, a legmélyebbre húzó, morális mocsarakba....

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.05. 07:10:31

Ma reggel a Hírtv tegnapi Lapszemléjének ismétlésében pedig azt hallottam, hogy ez a díszpinty, mosakodásában már egy egészen új, az x+1. variációt adta elő az ATV-n, ugyancsak tegnap este. Még szerencse, hogy véletlenül sem kapcsoltam oda, épp elég öklendezéssel indították
"Nap- keltémet" tegnap, hogy még ezzel is zártam volna....?!

Nincs egy szó sem, és nem is lesz arról, vajon _ki _ volt _ a _ megbízó_ ?
Mint ahogy itt Mo-on semminek, ennek sem lesz se felelőse, se következménye, a politikai maffiózók, kik a vérbeliekkel szövetkeznek, megússzák megint....!

Hányinger ország!

jaegtoer 2008.08.05. 21:37:10

malacka69 · szenzor.freeblog.hu 2008.08.04. 18:50:55

Malacka, yes. :DDD

jaegtoer 2008.08.06. 06:19:06

Kedves Hölgyválasz!

A fentieket nem hagyom szó nélkül :-), de most mennem kell, majd este... Innen köszönöm a kávét és a capuccino-t.
Üdv.

abandi 2008.08.06. 15:37:22

Főnök!
Erős a párhuzam, ám nem túlzó, ha bele gondolunk...Az elmúlt 20 évecske kiskirályaiba...
Fellendülést várhatunk BuTapest megfelelő részein, a Balatonnál, Békés-megye keleti részén, illetve Pozsony vonzáskörzetében...
Továbbá azokon a megmaradt országrészeken, ahol idegen civilizációk veszik birtokukba a "hitvány magyarföldet"...
Csekély területi veszteségnek minősül a Dél-Dunántúl, illetve az Észak-keleti részek bizonyos elveszett területei.
Természetesen egy fél éve akcióban lévő rendőrség sem tudja felderíteni, hogy akkor most miért halt meg 5 db. ember a helmeciügyvédúr, vagya krakkóákos helyett...
Itt lenn a pincében...jelentem: hűvös van!
Üdv:
abandi alfűtősegéd
(aki már kicserélte az elsősegégy dobozát, hogy még véletlenül se mérjék be valami maszekok...bár nincs pénze benzinre...!
Brávó, Gurrá!!!

jaegtoer 2008.08.07. 00:55:14

Csak úgy magamban... nem bántva..., és nem szánva senkit...

Bármennyire is kívánnivaló, hogy tisztán lássunk, és Magyarország ne legyen egy következmények nélküli hely, az elszámoltatás nem fog menni. Ami olyan, az elévül, ami pedig nem, annak nincs meg a jogintézménye, azaz nincs rá jogforrás. Ellenkezőleg, egyértelműen szabályozott, hogy politikai ténykedésért nincs felelősségre vonás, kivéve a jobboldalt, azt egyenesen kell felelősségre vonni. (miért nem konzervatív, talán mert közelebb van a szociáldemokraciahoz?)
Na szóval Ez a felelősdi is így lesz.
Nem lesz akkora társadalmi, politikai nyomás, hiszen legalább 2 millió ingyenélő van az országban. Mert attól, ha valakinek van munkahelye, még lehet ingyenélő... Ha meg többet vesz ki a közösből mint amennyit betesz, akkor símán tolvaj. És van a nyugdíjasoknak (is), panellakóknak (is) egy jelentős hányada, akik ha törik, ha szakad, megvédik öszödi Ferencet. 1-1,5 millió szavazat erejéig biztosan. Lesz itt akkora hisztéria, ami elhajtja ezt a mennyiséget szavazni.
Nemigen van az elszámoltatásra mozgástér.
Ha az Unio szó nélkül hagyja, hogy randalirozzanak a gazdaságban, bűvészkedjenek a mutatószámokkal, telehazudozzák a világot... hát ugyan, hogy akar bárki elszámoltatni bárkit? bátor Viktor, te humoristának készülsz?
Ha az Unio reformnak elfogadja a lopást, akkor hol van az az erő, amelyik kikényszeríti a kártérítést?
Ha pedig majd egy kvázi testület kimondja, hogy hijnye-bejjnye! irgum-burgum! Mire megyünk vele?

Nem lenne értelmesebb például arra lőni, hogy a bankok az unios banki gyakorlattól eltérően hogyan is húzzák le e népeket? Hogyan lehetséges a (NEM MOSTANI!) 4%-os infláció mellett 24%-ra tolni a hitelt? És már a THM-et is kijátszák.

Vagy, ha akkora szarban a Haza, a multik ne tudtak volna összedobni 1000 milliárdot?Forintban? Ha csak a TESCO napi 1%-kal nyom be többet a közösbe , akkor mi is van? Mert a kedvezményezett profitját kiviszi azért ugye? Ja hogy minek, mert úgyis eltapsolják? Hja kérem tetszettek volna forradalmat csinálni, mondta Antall... - és milyen igaza volt, van és sajnos lesz. A forradalom azonban elmarad- holnap is, és azután is.
Tehát lehet készíteni a bukszát. Mi fizetünk öszödi Ferenc helyett is. Ha lehet kérni "kicsire" büntessék, hátha kevesebbel megússzuk

jaegtoer 2008.08.07. 01:11:21

Kedves Hölgy!

Írtad: Hányinger ország.

A fentiek, az előbbiek ellenére sem az. Nem az.
Azért mert gané a miniszterelnöke és a sleppje, azért még nem az.
Azok a trógerok szeretnék annak láttatni. de nem az.
Ne fogadjuk el.
A nép nem lehet bűnös. A népnek mindig felmentése van.

Azért van az országnak elitje, vezetője, értelmisége, hogy jó irányba, értelmes célokért vezesse. A hangadó értelmiségnek ennyire futja, futotta, a vezetőitől csak az várható, hogy egyik hazugságából milyen briliáns technikával hazudja át magát egy másik hazugságba... S aki szót emel ellene az populista, maradi, netán náci....

És már megmutatták, hogy békés embereket milyen elégedettséggel és kitüntetéssel verethettek össze a rendőrséggel.

Nem az ország a hibás. Még az ingyenélők sem.

jaegtoer 2008.08.07. 01:24:45

A bankokat emlegettem az 2.vel előbb.

Persze nem a hitel a lényeg. Betereltek bennünket a bankokba mert hogy igy olcsóbb, meg úgy olcsób!

Oszt drágább lött! A pina collada gondúta?? Bocsi Lapi megtetszett:-)

Mert ugye fizethetsz azért hogy hozzájuthass a saját pénzedhez... Mennyit is? Havonta mennyit is? És a bank a napi kamatot csak akkor fedezi föl, ha késedelembe esné vele szömbe, amúgy ártatlanul ásítoznak az automatái...

abandi 2008.08.07. 15:38:47

jaegtoernek kiszakadott az érező lelke!
Nem lesz ennek jó gazdaságossági-megtérülése...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2008.08.07. 21:22:41

Kedves jaegtoer!
Sajnos úgy néz ki igazad van, de lehet mégse, mert ha majd jönnek utánam a többiek tömött sorokban, szlováiába, romániába, bárhova, akkor egy idő után nem lesz aki megtermelje az ingyenélőknek ami kell, és akkor majd valakiknek fizetni kell. Kis ország vagyunk tudod és a szomszédban ma már mindenütt kedvezőbb a helyzet kivéve szerbia, de ott is jobb lesz rövidesen, szóval nem kell túl messzire menni és akkor eljő az igazság pillanata.
Üdv Pelikán

Sváby 2008.08.08. 12:35:16

Kedves Pelikán et.!

Igazságod vagyon és jól is teszed. A szlovák rendszámú autótulaj is jól teszi. Ugyi a nagyvállalkozásoknál ez adóoptimalizálás, a kicsinél pedig próbálják az adócsalás kategóriáját valahogyan ráhúzni. Nehéz lesz az EU-n belül. :)
Deviszontellenben: mi vagyon azokkal a vállalkozásokkal, melyek röghöz kötöttek? Mi vagyon azon vállalkozókkal, akik nem olyan tehetségesek, bátrak, akármi, hogy lelépjenek máshova? Mi lesz a mezőgaszdászokkal?
Ezek az átkozottak (a rájuk szavazókkal egyetemben átkozottak) nem látnak tovább a restikciós gazdasági politikánál, hacsak nem tudatos a népírtás. Ez természetesen fel sem merül, mert én vagyok a szélsőség.
Nincs hova hátrálni és a székhely áthelyezése kevesek problémáját oldja meg.

jaegtoer 2008.08.08. 14:08:02

Kedves Pelikán!

"Dr. Pelikán et. (ferológus) (2008.08.07. 21:22:41)"

Ebben meg Neked van igazad. Én is úgy saccolom, jelenleg 220.000-250.000 -en vannak külföldön, még 3-4 év, és kezd majd megigazulni a politika, ha pedig nem, 10 év és rátör minden itthonira - ahogy írtad- "az igazság pillanata".
...mert addigra legalább újabb 300.000-350.000-en élnek majd a munkaerő szabad áramlásának lehetőségével...

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.08. 16:33:47

Kedves Jaeg!

Még gondolkozom kicsit... Ízlelgetem hozzám intézett szavaidat, nem akarok semmiképp elhamarkodott választ adni, de hogy továbbra is vannak ellenérzéseim a "hibátlan" országunkkal, az elbutított és bután meghalni akarókkal szemben, az már most biztos!

jaegtoer 2008.08.08. 20:55:10

Kedves Hölgy! Azt hiszem, mindent elolvastam, ami lehetséges és elérhető:-) számomra e tárgyban. Az ország -igazad van- nem annyira "hibátlan":-) A hiba a vezetőiben vagyon. " Nem kicsit, nagyon:-)"

Viszont a nép(esség) tudja mi a dolga, akinek megéri dolgozik, aztán vannak akinek nem nagyon éri meg, de dolgozik. Vannak, akiknek nem éri meg és nem is dolgoznak. A népesség jelentős része teszi a dolgát, megkeresi a kenyerét, gyereket nevel, unokára vigyáz nem szemetel sokat. ...és várja, hogy egyszer csak jobbra fordul a sora. A várakozás néhány epizódot leszámítva cca. 90 éve tart. Csoda vajon, hogy megtanulta: "a politika úri huncutság.-)" csupán. Mindennap fel kell kelni, a gyereknek enni kell adni, ruha kell neki, (meg MP4:-) annak az egynek is.
Neki meg el kell viselni a munkahelyi hülyeségeket, a politikusok riogatásait, félelmet az utcára kerüléstől ....
S aztán vannak a tolvajok csoportjai, akik törvényellenesen lopnak, és vannak akik törvényesen, mint az optimalizálók:-)
S aztán még mindig vannak a kedvezményezettek....:-)

De -ahogy Paszternak írta- az igazság pillanata eljön...

:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.08. 20:56:35

Szépen végigolvastam, és mindenkivel egyetértek, csak hölgyikémnek pontosítanék: Jegyes-Tóth Kriszta:-))

Tessék sűrűbben olvasni a posztjaim!:-)

Mindazonáltal Magyarország legünnepeltebb karácsonyi ajándéka az lenne, ha láthatná mondjuk 2008. dec. 24-én este azt a videjót, amin fletót épp bevezetik a cellájába, mivelhogy 5 évet kapott nemzetrontásét és nemzettiprásért, ami hasonló kategória, mint a szexuális megrontás és liliomtiprás.

Üdv.

jaegtoer 2008.08.08. 21:03:26


abandi 2008.08.07. 15:38:47
'... kiszakadott az érező lelke!..."

Ki:-) azóta nem is egy hanem kétfolytában porolom:-), oszt a bukszámon is közben állandójan rajta a szömöm, nehogy valami off- soros asziggye emlék szuvenyiör:-)

abandi 2008.08.09. 02:49:32

jaegtoer !

hehehe....
Vigyázzunk a bukszákra,
Mert változó a BUX ára...
Csak az nyer, ki offshore-és...
Nem marad más csak sör...és...???
(Lényegében (sajnos )osztom a felvázoltjaidat. Be kell látnom, hogy itt világszemléleti harc folyik: az élni és élni hagyni, kontra gátlástalan zsákmányolás...Már megint mi, magyarok lázadozuk...ehhh!!! Majd megnézem a tívíben, hogy mire jutnak a grúzok, meg az újgurok a keleti zsákmányszerzőkkel...mi itt nyugaton az ajrópai trenddel -szlávosított tengerben- már Vajkkal feladtuk a "humánus racionalitás" elvét...
Hajrá Mi...!!!)

jaegtoer 2008.08.09. 06:48:27

Kedves Abandi! Jó reggeleket!

'Vigyázzunk a bukszákra,
Mert változó a BUX ára..."

...ez annyira, de annyira tetszik:-) ...tartalom és forma... Nagggyon jó:-) Annyira jó hogy soha nem jutott volna eszembe, még ha így is cselekszem...:-)
Hatalmasat nevettem. Gratula érte!!!!

... bor:-) a nyerő:-)

Hajrá!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.09. 21:57:51

Jaeg, visszajöttem, mert most van egy kis időm, legalábbis megpróbálni, a "hányingerország" problematikájának kifejtését.
Nézd.
Az, hogy egy népet szellemi nyomorba kényszerítettek, s praktikusan, tartottak évtizedeken keresztül, az szánandó valóban. És tán felmentést is ad, igen....
/A hírös vezetőkről, politikusokról, értelmiségről is azonosan vélekedek, ezért hát több szót nem érdemelnek/

Valójában nem a "népre" céloztam ezen jelzőmmel, hanem arra az általános érzésre, ami bennem van, arra, amennyire nem érzem jól magam itt, saját hazámban, arra, hogy soha ilyen megvetőn nem gondoltam országunkra, fájdalmas kimondanom ezeket, de hazudnék tagadni.
Tudod, voltak beszélgetéseim Leninnel valamikor, ahol azt vitattuk meg, mit is jelent a haza, mit szeretünk abban, mit értünk a szó :
" hazaszeretet" alatt....
És én akkor valami olyasmit mondtam, amit ma is tartok : hazaszeretetemet elsősorban azon emberek szeretetében élem meg, akik részeim annak, akik éppúgy itt, Mo-on laknak velem, mellettem, vagy épp száz km-rekre tőlem, mindegy, családomban, rokonaimban, barátaimban, akikkel anyanyelvünk azonos, szót érteni tehát cizellált szavakkal, a legelvontabb beszéltetésekben is tudunk könnyűszerrel, s ha megválnom tőlük kéne, mert külhonba szakadnék mondjuk, hát nem a csodás Börzsöny, Balaton, Bp-t, vagy épp a szülővárosom hiányozna, hanem ezek az emberek, akik itt maradtak, tán épp ezeken a helyeken, ácsingóznék a édes anyanyelv után, amelyen csak velük tudok úgy beszélni, ahogyan magyarként tehetem, mert ettől, s tőlük teljes az életem, tehát nem országom földrajzi elhelyezkedéstől, kellemes adottságaitól. Hazaszeretetemet nem lehet ezért eszmei síkokra helyezni, érzékelhető valóság az, érinthető emberek által előhívható érzés.

Vagyis a "hányinger ország"-ot emlegetve, nem az un. hazaszeretetemben ingok meg, nem népemet tagadom, hanem mögé valami olyasmi összegzést gondolok, amiben nem látok semmilyen felemelkedési esélyt, mert semmilyen mentális fejlődést nem tapasztalok, / amitől morális fennakadásai lehetnének pl./ még a zsigeri reakciókat is szórványosnak, az életösztönt pedig szinte semmilyen szinten, amire egyszerűen nincs magyarázat!
Népünknek, csak az agóniára futja.... S ebben bizony van vaj a fején....

jaegtoer 2008.08.10. 00:23:59

" hölgyválasz · holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.09. 21:57:51"

Kedves Hölgy nem lehet veled egyet nem érteni:-)

"...amiben nem látok semmilyen felemelkedési esélyt, mert semmilyen mentális fejlődést nem tapasztalok..."

Az emberiség sajátja, hogy a technikai fejlődésen túl, komolyabb mentális fejlődést nem tud felmutatni. (lásd TWÁ poszton zajló elképesztő folyamatot:-)
Tehát ezért a 2 emberöltőn át ostobaságból zajló, majd 1990-től tudatosan vezérelt agymosást mégsen lehet számon kérni a "népen".

A közelebbi tervezett jövő valószínűleg az, hogy az identitást magánügyként szabad majd csak megélni, kivéve a globalizáció által preferált identitásokat. ...és lesznek tiltott identitások is... a magyaroké közöttük lesz... (...vagy már van?)

Tehát én ezért nem fogadom el semmilyen formában, alakban és tartalommal az ország és népének negligálását. A vezető elit azonban az előbbiekbe nem tartozik bele, nem csak jól elválasztható mind az országtól, és mind a néptől, hanem el is különül attól. Lásd öszödi Ferenctől a : - Kurva ország elszólást. Nem lehetek hozzá hasonlatos, mert akkor cinkosává válnék...

Ha mégis elfogadnám bármilyen alakban azt a kitételt ami negligálja az országot és népét akkor hova tegyem utána Szent Lászlót, Könyves Kálmánt, IV. Bélát, Szent Margitot, Uttisenovitch Györgyöt, a Zrínyieket, Frangepánokat, Rákócziakat, Széchenyieket, Wesselényieket, hadd ne folytassam a sort, mert máris hiányos. És a dédnagyapám?????!!!! Hogy emlékezhetnék rá tiszta szívvel?

Persze aki mégsem így gondolja, én nem ítélem el. Ezt mindenki önelszámolási rendszerben nyomja.

De...

Kedves Hölgy! de ahogy feljebb írta Paszternak: "...eljő az igazság pillanata" -igaz más kontextusban.

Mert ez egy különleges nép, különleges helyen gyönyörű küldetéssel. Csak elrejtették a múltját, folyamatosan megnyomorítják a jelenét és el akarják venni a jövőjét. De ez nem fog menni.

Kína megmondta a tutit: egy világ - egy álom. Csak nem értették az üzenetet.

jaegtoer 2008.08.10. 06:23:25

Helyesbítés:

Nem Paszti, hanem Pelikán írta: -eljő az igazság pillanata....

:-) ....de talán nem határolódik el :-)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.10. 09:28:22

jaegtoer 2008.08.10. 00:23:59

Franc vigye el, Jaeg, Neked is igazad van!

Ha olvaslak, sok mindent belátok, azazhogy, sok mindent "desztillálva" gondolok....
Mert ettől még nem tagadom, amit mondtam, csak inkább finomítom, tisztítom.
Újra hangsúlyozom :
Nem, nincs a néppel, nemes őseinkkel bajom, sajátjaimmal meg pláne, büszke vagyok Bennük eredező génjeimre, szóval történelmi, családi előimre sosem szórnám megvetésem, ismétlem, ezt a szóösszetételt
" hányadék ország", még életemben nem használtam, a legvérmesebb komcsi érában sem jött számra, csak, és csakis mostanság, ami nem véletlen!
De visszavonulót fúvok, és kellő kritikával magamba nézek, tán rosszul fogalmaztam, ígérem Neked, elkerülöm ezután eme sarkos, vagy inkább zavaros "terminusz technikuszomat", ami -belátom- csak akkor lehet helyes, ha azt nem kell hosszas érvelésekkel magyarázgatni, s ha nem jöhetnek rá olyan válaszok, mint a Tieid.

Azt pedig nagyon is jól tudom, hosszú út ez, generációnkra úgy, olyan hirtelenséggel zúdult a kapitalizmus, a globalizáció, mint Vezúv a pompeii-ekre, hozzászokni, felnőni, nem voltak 100 éveink, mint a nyugati kúltúrákban, mit is várhatnánk magunktól....?! Talán a következő, a gyerekeink, unokáink...
Tán bennük majd tudatosulhat az " esély" fogalma, legalább eme önzetlen gondolat nyújt némi vigaszt....

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.10. 09:45:43

Jaeg, köszi a linkeket, a " szimpatikus" valóban az, igazán meleg érzésekre derített!

a Dobogókős is megdobogtatott, itt jártál Te is múltkorjában, igaz ?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.10. 09:49:07

Kedves Pelikán!

Tóta rálépett az igaz, liberális útra, hétfőtől cenzúra, amit ő moderálásnak hív.:-))

Te nem gondolkodsz ilyesmin?

Jaaaa, te biztos nem, hisz te nem vagy libsi!:o))

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.10. 09:52:57

Kedves Hölgyi, Jaeg!

Élvezetes volt a hsz váltások, s hajlok arra, h örülök annak, h némiképp meggyőzte Jaeg a mi kedvenc Hölgyünket!:-))

Üdv. néktek

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.08.10. 10:00:26

Kedves malac!
Tótánál a moderálás nem most kezdődött, mert szerintem a kitiltás is annak minősül, csak annyit tudok mondani, mint a rokica esetre, komcsi módszer. W mester párszor már kivillantotta foga fehérét mostantól már nem titkoltan folyamatosan vicsorogni fog. Én megértem van is miért rövidesen mások ballagnak el a konccal.
Üdv Pelikán

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.10. 10:04:54

Épp most villant be az agyamba : mi van, ha ez nem is a saját gondolata, ötlete, ha erre kifejezetten "megkérték" ?!

Vagy ez már a paranoia kategória részemről?

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.08.10. 10:34:14

Nem paranoia kedves hölgy, de hidd el van ő maga is annyira libkomcsi, hogy eszébe jusson.
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.08.10. 10:36:30

Amúgy nem kell nagy dolgot csinálni a hely szelleme, ide komcsik nem nagyon jönnek kommentezni pedig nem tiltom ki őket, de tudják itt nem rúgnak labdába, ide kevés az elkötelezettség ide ész is kellene, erkölcs, tartás ilyenek na az nekik nincs.
Üdv Pelikán

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.10. 19:22:26

Jaeg, lásd, ma másként, ma magyar szív dobogott bennem!

Éreztem pulzusom erős lüktetését, jöttek elő a beidegződések, ha bárhol magyar sportolót küzdeni látok, ma épp a zseniális Cseh Lacinkért: csak sikerüljön a mi drága fiunknak!
Karcsapásait végig fohászkodtam, óh, Istenem segíts Neki, és potyogtak a könnyeim csodás teljesítménye láttán.... S olyan büszke voltam,amikor ott állt a dobogón...!

Hát valahogy így....
Ez is bennem van....

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.08.10. 20:57:07

Szia Hölgy!
Én nem büszke voltam hanem ideges, hogy miért nincsenek olyan jó orvosaink, mint az amiknak.
Üdv Pelikán

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.10. 21:44:43

Kedves Pelikán!

Holnap nagy nap lesz, új poszt, új módszerek a tótában, és én már tűkön ülök, h meglássam, mik a szempontjai. Majd nézz be, én mindenesetre jól járok ezzel a rendszerrel, mert mikor piszokul érdemben fogok írni, a poszt lényegére koncentrálva, de azt minden részletében támadva (ha olyan), akkor majd senkinek sem lesz lehetősége egy olyan pár szavas kommentre, aminek semmi más lényege nincs, csak az, h engem elhajtsanak a 3,14tsába a legváltozatosabb módon.
Ezt a logikát továbbvíve általában is előnyben lesznek a jobboldali kommentelők, mert ugye mi vitatni fogjuk, amit írt, s így sokkal könnyebb on-ban lenni, mintha vki full egyetért, és ezt pár szóban leírja, hisz abban nincs semmi érdemi, tehát moderálandó.

Namost akkor én levezettem, h az új rendszer nekünk jó!

:-))))

Üdv., malac a fideszes troll, droid és warrior

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.10. 21:46:30

Pelikánom, jajj, ne is mondd, ez nekem is beugrott ám! Simán benne van a pakliban! Hát épp ezért, meghatódottságom csak fokozódott eme eleve hátránnyal induló, csak önnön tehetségére és kitartására számítható Laci gyerök felé!
Hogy a fene enné meg ezt a pízeszsák bandát, a túlfejlett tekknikájukkal egyetemben !

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.11. 22:33:58

Kedves Pelikán, láttalak Malacnál, az iwiwes kérdésedet is, sajna még én sem kaptam, nem tudok egyelőre küldeni. Szóltam 1-2 ismerősnek, ha nekik előbb lenne, jelezzenek már, de semmi...
Nincs elfelejtve, ne aggódj!

jaegtoer 2008.08.11. 22:51:08

Szia Hölgy!

Tudom én, és Te is tudod kedves Hölgy, hogy egyre gondolunk, csak én egy kicsit cizellálom, mert aki ír, annak nagyobb a felelőssége, mint aki "csak" olvas...?-)

jaegtoer 2008.08.11. 22:56:02

Szia Malacka, Szia Pelikán! és Kedves Hölgy?

Hol a kutricában van a Tótánál a chat-room? Vagy nincs is, csak zokni
vagyok? Hol lehet megnézni a kiszórtak szövegét?

Bisszu, kár hogy én nem mehetek az iwiw-re:-((

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.08.12. 08:59:24

Jó reggelt !

Kedves Jaeg, ha esetleg Malacka tud előbb meghívót küldeni Pelikánnak, akkor az enyémet , ha én is kapok végre, Neked ajánlom!
Vagy fordítva, ha én kapnék előbb, akkor Malacka sztem biztos elküldi majd Neked az övét.
Csak kapna már valamelyikünk, régóta ígérjük Pelikánnak.
Én már fent vagyok az iwiwen vagy 1 éve, de még nem kaptam:(

Cset-topik még nincs, erre most még az "Új rend-Faq" - ot lehet használni, ami a "Marsos" alatt van.
Jó lenne ez az új szisztéma, ha megjelenésükkel nem késnének a kommentek, néha órákat!

Üdv.

jaegtoer 2008.08.12. 18:39:59

Kedves Hölgy!

Nem meghívó kérdése, az iwiw nekem vékony jég:-) Szerintem:-)

Igen, Dobogókőn voltunk, ott ahol múltkor, és bár rövidebb ideig....
... de most már mondom: -Mindenkinek ajánlom.

Még korai lenne "pálcát törnöm", de nekem annyiban bejön, hogy a véleményt be lehet tolni, vitára viszont kevéssé alkalmas, ami első körben nem is nagy baj:-)
Majd kialakul, Tótawé nem buta, majd dolgozik rajta, csak "ki ne dolgozza" onnan az ellenvéleményeket:-))

jaegtoer 2008.08.12. 18:58:24

Kedves Pelikán, Kedves Hölgy!

Legyünk büszkék teljes nyugalommal:-)

Én ollan lusta vagyok, hogy a tömegsporttól nem tudok meghatódni bárhol is kerüljön szóba, de nagyon tisztelem, és becsülöm akiknek a sport az élete... egy vívó jó barátom kicsinyég elhúzta a függönyt és látám, tapasztalám millen odaadás, mennyi lemondás, küzdelem elsősorban önön legyőzésbe (is) kerül a pástra lépés... Minden tisztelet nekik.


Épp most mondta (M1-en) az amcsi juszó, hogy a titka, "-... bla...bla...bla... sok tészta és a pizza." Ezek szerint nem is edzett. Hülye.+ még 1 X hüje. Télleg kezelve van:-)

jaegtoer 2008.08.12. 19:04:07

No most kicsit kevés a savam, ez a villányi kékoportó erre épp jó! :-DD

Egészségetekre és a Távollevőkére!:-D

Paszternak 2008.08.13. 09:50:17

Szia Hölgy!
Én nem büszke voltam hanem ideges, hogy miért nincsenek olyan jó orvosaink, mint az amiknak.
Üdv Pelikán

Ja, ja.

Mér nincs dopping sose egy amcsi pisájába' se'?

Tán csak nem azért mert az erősebb kutyának nem csak jobb dokijai vannak, meg újabb kotyvalékai, de még ráadásul meg is tudja bundázni, hogy majd csak szeptemberben legyen húgyanalízis?

Miután érmeket csórtak össze?


Üdv,

P.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.14. 22:02:57

Jól hallottam tegnap a botrányos hírt, miszerint az olimpiára való felkészülési lóvét, csak most fogják kifizetni ?!?

Eső után köpö-nyet.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.08.19. 11:28:54

"Mér nincs dopping sose egy amcsi pisájába' se'?"

A jamaicai pisája is mentes, pedig mindkát 100-as döntőt (ffi & női) simán nyerték, a ffiaknál hihetetlen világcsúccsal.

Nam baj gyerekek, esetleg 8 év múlva itt is kiderül a turpisság, mint a váltófutóknál, ahol 8 év után a nigériaiak megkapták az aranyat az amiktól.

Lassan olyan lesz az atlétika, mint az autó-motor sport, ahol ember+gép küzd, emitt meg ember+orvostudomány, aztán elvitatkozhatunk, h egy-egy sportoló sikere mennyire múlott a gépen/biológiai tuningon.

Azért a Phelpsnek egész különleges fizikális adottságai vannak, azt meg kell hagyni. (Nagy magasság hatalmas karfesztávolsággal, kicsi csípő, nagy lábméret, eszményi felsőtest.)

Üdv.

jaegtoer 2008.08.21. 05:13:58

malacka-120Hgmm · szenzor.freeblog.hu 2008.08.19. 11:28:54

Malacka, hát pont ez az, alapvetően nem eszményi a pasas testfelépítése. Nálad is bepötyögtem, hogy egy orvoscsapat véleménye szerint Phelpsen a Marfan szindróma jelei láthatók...rendellenesen hosszú végtagok, keskeny csípő, kicsi fej, áll....
... és a szerencséje abban áll, hogy a szíve teljesen rendben van, pedig a marfan szindróma egyik kísérőjelensége a szívbillentyű és aorta elégtelen működése.
Úgyhogy a pasinak jó adag szerencséje is van a "bajban".
De ahogy nálad is írtam, ez semmit nem von le teljesítményének értékéből. Úszni, azt tud. A picok:-)
süti beállítások módosítása