Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2008.11.01. 07:42 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Ki a hülye?

Majdnem mindenki, illetve a kívánatosnál sokkal többen. Egy friss felmérés szerint a magyar választóknak 43% van tisztában azzal, hogy az mszp kisebbségi kormányt vezet egyedül. 17% szerint orbán viktor a miniszterelnök.

Ez ugye elkeserítő, de miért is ilyen hülye a NÉP? Hát egyrészt mert megteheti, másrészt mert hülyítve van. Éppen tegnap beszélt nagy orrú hitelfelvevő arról, hogy ov. a felelős a gazdasági bakokért mert keresztbe feküdt a reformoknak. Ezt csak úgy belemondja a kamerába és a kamera nem vágja pofán, de az még hagyján volna mert a kamera is hülye alapból. Ám az talán elvárható lenne a sajtó jeles munkatársaitól, hogy kicsit felkapják súlyos ideológiáktól terhelt fejüket és egyöntetűen azt mondják feri egy lószerszámot azt, de nem mondják.

Nem mondják inkább arról cikkeznek, hogy orbán nem ad programot. Kinek is kellene programot adni? Az ország minimum 60%-a a felmérések szerint nem igényli. Mire kellene hát a program? Természetesen arra, hogy hetekig lehessen cikkezni róla miért nem jó.

Ezzel vége is mondandómnak, mert mit is mondhatnék talán annyit Nagy Feróval szólva: "aki hülye az is marad".

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr83743432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2008.11.01. 09:42:26

Ja, teher alatt nő a pálma... és komolyan vették... és túl sok a terhelt...

A "sajtószabadság" ára Magyarországon jól látható, devizaneme szavazat.
Az MSZP felírhatja 2010-ben a választási zászlajára, "aki hülye velünk tart!"

Elég sokan lesznek, még az is lehet, elegen.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.11.01. 12:45:48

"Elég sokan lesznek, még az is lehet, elegen."

Idióták társadalma ....

És akkor alátámasztandó, hadd idézzem be, amit az imént Malackához írtam, idevág, meg bűnlusta is vagyok :)

Tehát :

Bekkattanva, kattintottam én is a szavazóládikádba.
Nos, onnan továbbléptem egy másik, országos listára, ahol a kérdés arra vonatkozott, ha most lennének választások, Gyurcsányt megtartanák-e a szavazók?
Igen, nem, talán.

A következő, lesújtó válasz fogadott, íme :

Igen 43% (4654 szavazat)

Nem 52% (5594 szavazat)

Talán 5% (493 szavazat)

No comment...

Azaz mégis :
mint látjuk, alig van különbség a "húzz már el a pitlibe te gazember!" és a "maraggy, épíccs, gyarapíccs, te nagyformátumú reformer!" között!
Nota bene, ha feltételezésünk jogos, miszerint az ilyen és has. lapokra az értelmesebbje jut el, akkor még borúlátóbb vagyok országunk jövőjét illetően!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.01. 16:55:18

Amit említesz, itt van a neten:

www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=36352&Tema=Belf%F6ld&Altema=&ajanlo=RSS

Úgyis lehetne mondani, h 57% van, aki azt hiszi ( a marhája), h többségi kormányzás folyik.

Idézet onnan:
"Az egyik legmegdöbbentőbb adat az a 6 százaléknyi válaszadó, akik abban a hiszemben élnek, hogy az MSZP és a Fidesz nagykoalícióban kormányoz - tudatta a Blikk.

Sokatmondó tény, hogy a felmérés szerint 10 százaléknyi honfitársunk gondolja az MDF-ről, hogy kormánypárt. Emellett a Fideszről 17 százalék, az SZDSZ-ről 35 százalék, míg a KDNP-ről 4 százalék vélekedett így."

Vki felvetette egy fórumon, h kérdéseknek kéne lenni a választási íven, s csak akkor lenne érvényes a voks, ha azokat jól megválaszolta az alany.
A baj csak az, h 6-kor nyitna az urna, 7-kor már fönt lennének a neten a kérdések és a válaszok, illetve szájról szájra terjedne.
Azt is gondolom, h nem feltétlen választ jobban, aki többet tud.

Soxor Józsi bá' és Maris nénje hamarabb kiszűri ki a hamiskártyás, ki nem, mint egy szuperolvasott agysebész, vagy egy örökké a neten lógó ügyvéd:-))

Tudjátok, odáig még rendben lenne, h az ún. EÜ-reform a népszavazás miatt esett kútba, nem mintha hiányozna a több-biztosítós rablómodell, deviszont arra nincs magyarázat, h nem tettek semmit a
- GDP felpörgetéséért;
- a nyugdíjrendszerben;
- "fogyik a magyar" kélrdésben;
- családi adózás, családtámogatás;
- a felsőoktatás állami kereteinek szűkítése (amiben mintha most lépnének, holott jóval előbb kellett volna, nem azt a blődséget magyarázni, h majd a tandíj fogja emelni a színvonalat)

Feri tipikus modernkori demagóg (egyszer majd megírom, miért), aki folyton ezzel vádolja az ellenfelét.
Általában is azzal vádol leginkább, amit maga követ el.

Az ország mentálisan hülye, az EQ-ja gyalázatosan alacsony, mert ha nem lenne az, már rég felismerte volna, h feri nyájas, behízelgő stílusa és megjátszott empátiája mögött valójában egy velejéig romlott machiavellista gazember lakoz.

Üdv.

jaegtoer 2008.11.01. 18:28:37

Azért ne küzdjük el magunkat a borzalmas tagság, vagy a váltsuk le a népet gondolatáig. Abból kell építkezni a politikában, ami adott, azaz rendelkezésre áll.

Be kell látni, Ferenc választási elemzése 2006-ban is helytállóbbnak bizonyult, mint Viktoré. Ferenc és stábja Rátett még egy-két lapát hazugságot (miért is ne? nincs rá szankció a választási törvényben) intrikált, küzdött, és ismét győzött. 2006 őszén az ismert események ellenére számos helyen patthelyzet-szerűen alakult az önkormányzati választások eredménye. Az, amit ellenzéki győzelemnek aposztrofált a fidesz, valójában megágyazta a jelenlegi politikai dágványt, mert lehet ugyan hogy narancsos lett a választási térkép, de a színezéstől és nem a győzelemtől. Olyannyira kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, hogy tárgyilagosan szemlélve az eredményeket, ellenzéki győzelemről nem, inkább csak előretörésről térhódításról lehet csak beszélni. A lakosság szerintem azt látja, hogy a politikai erők jól elvannak, vidéken Viktor kukorékol, a városokban jobbára Ferenc.

A kommunikációban igen gyakran miniszterelnöközik Viktort, a következő percben meg Ferencet miniszterelnöközik.
A funkcionális analfabetizmussal naponta találkozhatunk, bár lehet, Ti szerencsésebbek vagytok és ritkábban.

Általában mindig előhozom az írástudók fokozottabb felelősségét a dolgok alakulásával kapcsolatban, most sem teszek másként.

1990 után a sajtószabadság fontosságának és szükségességének túldimenzionálásával újrapozícionáltak egy új hatalmi ágat, a sajtónyilvánosságot, melynek képviselői semmilyen felhatalmazással nem bírnak, ugyanakkor javarészt ugyanolyan a seggnyalók űzik, akiknek a segg a lényeg. Alapjában egy zártkörű egylet, amibe nem juthat be tárgyilagosságra törekvő zsurnaliszta. Az agymosás nem szünt meg 1990-ben inkább fokozódott. Az népesség elsöprő többsége nem olvas újságot, hanem a televízió műsorokból tájékozódik, azaz, az agymosási tréning folyamatosan rendelkezésre áll mindenkinek. És használják is.
Göbbels-i propaganda folyik, ezt abban az értelemben használom, hogy ha valamit elég sokszor mondanak, akkor azt előbb utóbb elhiszi az emberek többsége. Az agysebész is.
Tehát nem a népességben van a hiba, hanem az a probléma, hogy a hazai sajtó túl hosszú ideje menetel a hitleri úton. Az pedig ismert hova vezet.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.01. 21:08:35

Jaeg!

23 megye jogú városból 15-ben fideszes győzelem volt, és akkor ez a nagyobb városokról szól. 15 aránylik a 8-hoz!

Ebbe nincs benne budapest és a budapesti kerületek.

Természetesen a kisebb helyeken még inkább a fidesz nyert.

És itt álljunk meg egy szóra:
Szerintem a városi lakosság átlagosan tájékozottabb, magasabb iskolai végzettségű, mégis itt szerepel jobban a fidesz. Miért?
Mert igenis a "jó választás" nemcsak IQ és tájékozottság kérdése, hanem EQ és morál is. Miazhogy, nagyonis!
Viszont tény, h a fidesz kommunikációja igen gyakran későn vált, első reagálása hibás, kontraproduktív.

Emlékezzünk a "gyurcsány bemutatott az országnak, Magyarország bekaphatja" című agyamentségre.

Üdv.

jaegtoer 2008.11.01. 23:21:46

Kedves Malacka!

Nem kisebbíteni szeretném a FIDESZ-es eredményt, csak azt láttatni, hogy nem sokra jutottak vele.

Megvalósult az ország egészétől mérhetetlenül sok pénzt elszívó budapesti metro project? Meg.
Az önkormányzatok (anyagilag) jobban állnak, mint 3 éve? Nem.

Számokkal sem szívesen szállok vitába, de,

**A Fidesz 52, az MSZP 35 százalékos listás eredményt ért el, és Orbán Viktor szerint akkor is ez lenne az arány, "ha parlamenti választás lett volna". De nem az volt, így a kormánykoalíció amúgy súlyos vereségének nincs jogi következménye. A választáson a több mint nyolcmillióból négymillió ember nem szavazott. Tavasszal a felnőtt lakosság 68 százaléka, tehát 1,2 millióval több ember voksolt. A jobboldalt a fővárosi és a megyei listákon támogató 1,6 millió választó lényegesen több mint a koalíció listáira szavazó 1,1 millió, de a megyei listára a megyei jogú városokban - tehát a koalíció urbánus bázisán - nem szavaznak. Igaz, e körben a nagyvárosok közül Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc, Székesfehérvár, Szombathely megmaradt a koalíció pártján, ám a kisebb városokat is figyelembe véve (és persze Debrecent és Győrt) tizenhat-hétre győzött a jobboldal.**

Kerestem valami konkrétabb adatot, hogy a cca 4 millió szavazóból, mennyi szavazat jutott a FIDESZ-re és mennyi az MSZP-re. De nem találtam. (ez nyilván az én hibám:-)

A beollózott cikkből kiderül, hogy a koalíció bázisain a megyei jogú városok esetében nincs ilyen listás szavazás, ezért torzul a százalékos hivatkozás.

Tehát csak azt tudtam megállapítani, hogy a százalékos eredményben 17 százalékkal volt sikeresebb a FIDESZ az MSZP-nél, (az életbe lépett megszorítások után és a szeptemberi kiszivárogtatás után ez nem olyan nagy durranás) de azt nem, hogy konkrétan mennyi db szavazat jutott az egyikre, illetve a másikra.

A hozadéka az lesz, hogy a 2010-es választásokra kellőképpen meg fogják utálni a helyi önkormányzatokba jutott képviselőkön keresztül a FIDESZ-t is ahhoz, hogy a régóta tartó megosztottság bekövesedett mértéke megmaradjon.. Az IMF ugyanis nem az országnak adta a mentőövet, hanem Gyurcsánynak. Azért tart a lehívási időszak 2010 márciusáig.

De Malacka! A hajó elment. A lényeg, fizetni kell és személy szerint nem lesz jobb a közérzetem attól, hogy FIDESZ kormányzat lehetetlenít el anyagilag, vagy MSZP, mert ahogy a posztodon általad írtakból is kiderül, az MSZP beágyazta az adósságot, s szerintem még továbbnöveli a 19 hónap alatt. Az sem vigasztal, hogy most a népesség 77 vagy 79 százaléka elégedetlen a miniszterelnökkel. Nincs semmilyen jelentősége. Majd kapnak valami koncot és máris megváltozik az arány.

A fő mondandómat a sajtónyilvánosság felelősségének és a hiteles tájékoztatás hiányának közvélemény formáló hatására lőttem és nem a FIDESZ-re. Az egy másik menet, és már alaposan kitárgyaltuk régebben:-)

"Emlékezzünk a "gyurcsány bemutatott az országnak, Magyarország bekaphatja" című agyamentségre"

Szívunk is rendesen. nem?:-))

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.02. 09:46:32

Hello Jaeg!:-)

"A hozadéka az lesz, hogy a 2010-es választásokra kellőképpen meg fogják utálni a helyi önkormányzatokba jutott képviselőkön keresztül a FIDESZ-t is"

Hacsak nem, a fidesz önkormányzatok be nem tudják bizonyítani, h vmilyen szinten képesek tompítani a kormány megszorító intézkedéseinek hatsát, mert pl. Kecskeméthez hasonlóan beruházást hoznak a városnak/környéknek.

"Az IMF ugyanis nem az országnak adta a mentőövet, hanem Gyurcsánynak. Azért tart a lehívási időszak 2010 márciusáig."


Sajnos. Erről szólt a posztom és a mérhetetlen dühöm, amikor a dátumokat meghallottam.:-(

"személy szerint nem lesz jobb a közérzetem attól, hogy FIDESZ kormányzat lehetetlenít el anyagilag"

Nekem nem mindegy! Mint ahogy az sem volt mindegy gyerekkoromban, h apám pofoz-e a fel, vagy egy vadidegen, vagy még inkább az általam utált tanár. én már csak ilyen lelkizős alkat vagyok:-)

" Majd kapnak valami koncot és máris megváltozik az arány."

Erre is jó az IMF hitel:-( remélem, a fidesz kellően erőteljesen kommunikálja majd ezt a parasztvakítást a népek felé:
Vigyázz, átbasznak, felzabáltatják veletek a saját jövőtöket, miközben az ő pecsenyéjük sül a ti tűzhelyeteken, a ti olajotokkal és húsotokkal!

A sajtóval kapcsolatban egyetértek. Sajnos még mindig úgy tűnik nekem, h a másik oldalon ügyesebben műxik a manipulációs gépezet.
Nem olyan nyíltsisakkal, mint egy MN-ben, vagy MH-ban, hanem jóval alattomosabb, fondorlatosabb eszközökkel.
Oly annyira sikeresek ebben, h az emberek jelentős része elhiszi, h Mo-n ellenzéki felelősséggel folyik a kormányzás, és még 6,5 év után is Orbánahibás.blog.hu de tele van a tököm!

Üdv.:-)

nyelv-ész 2008.11.02. 11:40:15

Fletó és a médiagépezete egyvalamiben zseniális: az elkenésben.

Kérdezzük meg az egységsugarú választópolgárt bármilyen aktuálpolitikai eseményről, és a cikkben emltetthez hasonló lesz a zűrzavar.
Olyan ügyesen sikerül ráhordani a szart mindenkire, hogy a mónikasón szocializálódott néprétegek számára csak annyi jön le:

1. Fletó a jókirály, szíve csurig tele jóakarattal a kisemberek felé.

2. Deviszont a gazorbánfidesz meg milyen szemét, csak mindenhol a kerékkötője annak a csupa jónak, ami áradna kifelé a Fletóból a kisembereknek. Csak a gazorbánfidesz ezt jól megakadályozza, mert bemennek a parlamentbe, oszt leszavazzák szegény Ferit, aki akarja a jót, de nem hagyják.

Ugyanez a szadeszesek taktikája: akinek ellenvéleménye van, az rasszista, nácifasiszta, meg miegymás. Ráadásul akkora hülyeségeket bírnak mondani mellé, hogy az ég leszakad, de nem baj, hisz pont ez a cél!

A dolgozó meg majd kapkodja a fejét, hogy most akkor mi is az igazság, aztán úgyis belefárad. Akik pedig megcsömörlöttek az egésztől, azok vagy nem szavaznak, vagy könnyen bedőlnek egy manipulatív kampánynak.

jaegtoer 2008.11.02. 12:34:18

Kedves Malacka!

"__"személy szerint nem lesz jobb a közérzetem attól, hogy FIDESZ kormányzat lehetetlenít el anyagilag"

Nekem nem mindegy! Mint ahogy az sem volt mindegy gyerekkoromban, h apám pofoz-e a fel, vagy egy vadidegen,...__"

Persze, hogy nem nem mindegy!!:-)) De dühömben mit mondjak?
-Jól van Fiúk, tesze-toszáskodjatok, mondjatok csak nyugodtan hülyeségeket, nem számít, úgyis rátok szavazok.

Az ingadozókat ide-oda hajtja a politikai boszorkánykonyha fuvallata. Számomra egyértelmű, hogy az ingadozók tartós meggyőzése alapfeltétel egy FIDESZ-es 5:2 arányú választási győzelemhez.

Igen, egyetértek azzal, akár be is bizonyíthatják, hogy a FIDESZ többségű önkormányzatokkal jobb a helyzet (Debrecen), ellenben sok helyen olyan kiegyensúlyozott (megosztott) az önkormányzat, hogy 1-2 mandátumon múlik a többség vagy a kisebbség. Persze az is lehet, hogy sok helyen jobban működik a patriotizmus, mint gondolom.

:-) azért az orbanahibas.blog.hu mégis jobban hangzik, mint a malackaahibás.blog.hu:-) Merthogy az is benne van a pakliban, hogy azemberekahibásak.

Az eggyel előző hsz-edben írtad, hogy:
***"Szerintem a városi lakosság átlagosan tájékozottabb, magasabb iskolai végzettségű, mégis itt szerepel jobban a fidesz. Miért?***"

Nem siklottam át rajta, csak levegőt vettem:-)

Érdekes és fontos megállapítás, és jó lenne, ha a FIDESZ-es korifeusok is mélyen elgondolkoznának ezen és helyes következtetésre jutnának, uram bocsá' helyesen cselekednének is.

Én ehhez csak azt tudom hozzáfűzni, hogy 1990-ben mindössze 120 körüli volt a városok száma, ma ennek jóval több, mint kétszerese. Talán annak tudható be, hogy egyrészt az apró települések sorvadásával növekedett a náluk nagyobbak lélekszáma, illetve a nagyvárosokból kiköltözési hullám indult az agglomerációkba, és így ezek a kistelepülések sikeresen kijárták maguknak a városi rangot, azaz az előnyösebb költségvetési besorolást.
Csakhogy a városi besorolással egy csomó kötelezettség is jár, de általában ezen kötelezettségekkel a jövedelemtermelő képesség nem növekedett egyenes arányban, és zöldmezős beruházásokat csak szórványosan valósítanak meg a beruházók. Üdítő kivételekről beszélhetünk, de általánosságban semmiképpen.
Tehát ezek az új városok a közösből várják a városi költségek biztosítását, de erre nincs fedezet, mert attól, hogy több a város az országban, a közös kassza tartalma nem növekedik.
A mégiscsak jelenlevő multik viszonylag hosszú ideig csak foglalkoztatás révén segítik a településeket, városrészeket ami jó dolog, ám adókedvezményeik megszűnésével (bár a multi nehezen jön) könnyen megy, kp-i költségvetés normatívái pedig szűkre szabottak, azaz a kicsi vagy új városok felett mindig ott lebeg a damoklészi kard"
A multi kereskedőházak, pedig éppen a hazai iparban és mezőgazdaságban foglalkoztatottak, ill. vállalkozókat lehetetlenítik el már rövid távon is, hiszen a verseny feltételei kedvezőbbek a külhoniaknak, mint a belföldieknek. Ugyanakkor kialakult az új nagybirtokrendszer, minden településnek megvan a maga ura, vagy urai, a gazdasági erővel párosult hatalom az továbbra is az MSZP holdudvara kezében van és marad. Ezért biztosra venni, hogy a 2006-os önkormányzati választások eredményei megismétlődnek nagy kockázat, mert a települések lakosságának összetétele, identitása IQ, EQ nagy szóródást mutat és döntésében az éppen akut helyzet nagyobb mértékben befolyásolja mint a kifejezetten nagy városokban, ahol a munkavállalás, a vállalkozás és a megélhetés feltételei komfortosabbak.
A munkavállalás lehetőségeinek romlása segíti az új városok slumosodását is, azaz elszegényedését és tömeggé válik a lumpen réteg, ez pedig kiszámíthatatlanná, bizonytalanná tesz mindenféle tervezést.
Romák? Szavazói részarányuk újabb százalékokkal növekedik 2010-ig...munkavállalási esélyeik a nullával lesznek egyenlők. Megélhetésük? ....

Tehát az az ártatlan :-) ***csillagos mondatod ilyen szószátyár fejtegetésbe késztetett, és korántsem teljes, csak érzékeltetni szeretném, hogy az a 2006-os önkormányzati választás eredménye, valamint a népszavazás eredménye a 2010. évi választás egyenletében nem konstans elem.
Egy FIDESZES önkormányzat országra szóló botránya és általában bármilyen anomália (még ha felfújt is) boríthat minden racionalitást választási időszakban, hiszen a FIDESZ kommunikációját, interaktivitását fölényesen veri az MSZP.
S amíg Szijjártó adja elő a mondandót ez így is lesz. Persze az is lehet, hogy Viktor így akarja. De meddig? Mert azért azt a kis interjúidőt, amit rájuk szánnak kritikus helyzetben, egy a_l_k_a_l_m_a_s és hiteles ember mondanivalójával kellene betölteni.
Amúgy a remény adott. Minden félnek.
Reméljük, hogy a tények mindennél meggyőzőbbek lesznek.

Üdv. :-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.02. 22:04:34

Jaeg!

Figyelmesen elolvastalak, és nincs is nagyon hozzátennivalóm, csak itt a végéhez:
kíváncsi lennék, merre befolyásolná a népszerűségi listákat, ha végre Orbán, Navracsics és Kósa abbahagyná a dacoskodást, és éppúgy, ahogy lendvaibotos is elmegy minden héten a Napkeltébe, ők is elmennének.

Biztos vagyok benne, h számítana.
Nemcsak azért, h hányan názik, és kik, de az ott elhangzottakat gyakran felkapja a média, beszélni kezdenek róla, hírértéke van, pláne, ha nagyot szól.

És akkor nem Szíjjártó szólamokról szólnának szardobálón...

Üdv.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.11.03. 07:10:34

Kedves Malac!
Nekem meggyőződésem, hogy az egész fidesz vezérkart cserélni kellene, legalábbis informálisan. A fidesz nem hiszi el, de ov személye olyan hívószó melyre alapozva ismét választást nyerhetnek, ha 2010-ben enyhült a válság pártunk és kormányunk áldozatos munkájának köszönhetően szlogen alatt, mondjuk januárban odalöknek egy fél 13. havit a nyuggereknek, meg adnak még rendkívüli család támogatást másoknak.
Ez a nép gyárilag hülye, plusz mesterségesen hülyített, itt nem lehet választást nyerni ferr módon, ide szemétség, aljasság és nyálkás csúszómászó taktika kell. Amíg ezt nem ismeri fel a fidesz, a fletó mindig nyerni fog.
Üdv Pelikán

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.05. 09:11:33

Kedves Pelikán!

Sajnos nem tudok egyetérteni, mert

1. Bárki kerülne OV helyére, azonnal, pár hónap alatt őt is OV szintjére alázná a propaganda gépezet. Nem kell ehhez alkalmazkodni. Pl. ott van Kósa! Amint egy kicsit képbe került, már záporoztak is rá a nyilak, már úgy jelenítették meg a tv2-n, mint Magyaország legbunkóbb politikusát, amikor ki merte ejteni a száján: homokos.

2. OV eltávolítása hány%-ot hozna? Sztem irtó keveset, deviszont sokkal többet vinne. Én nem egy olyan fidesz szavazót láttam, aki valóban isteníti OV-t, és ők teljesen kiábrándulnának a pártból, ha nem ő lenne a főarc.


Az én javaslatom nem ez, hanem:

Csak a masszívan rossz arcokat kéne leszedni:
Deutsch, Szíjjártó, Mikola, ilyesmik...

Szerepeljenek többet a nyugisok:
Kósa, Navracsics, Rogán, Pokorni, Lázár, Borkai, stb...

Egyébként én mindig tanulmányozo a politikusok népszerűségi listáját, és szvsz egyáltalán nem aktuális OV eltávolítása. A legnépszerűbb fidesz politikus, amikor Kósa nincs a listán, viszont Kósa teljesen alkalmatlan miniszterelnöknek, nem az ő stílusa, oda csöppet komolyabb gyík kell.

Sztem a masszív győzelem kulcsa az lehetett volna, ha Almássy átveszi az mdf-t, és helyreáll az mdf-el egy 5-6%-ot jelentő szövetségi viszony.

Súlyos hiba volt, és ma is ennek a levét isszuk, h Sólyom megválasztásakor olyan mélyen gázolt a fidesz a tulipánba. Persze eltelt már annyi idő, h ezen Dávid túlléphetne, de hát nőből van, egy igazi, haragtartó hp.... h a ló szerszámozza fel úgy, ahogy gondolom.:-)

Üdv.

jaegtoer 2008.11.08. 09:20:27

Kedves Pelikán, Kedves Malacka!

Most hogy bekukkantottam, hogy, hogy nem, Arany János világszép balladái közül éppen a Kőműves Kelemen néhány sora ugrott be...
"...
Magas Déva várát
Hogy felépítenék.
………………
Magas Déva várhoz
Hozzá is kezdettek.
Amit raktak délig,
Leomlott estére,
Amit estig raktak,
Leomlott reggelre.

Magam sem értem, mert erről meg Sziszüphoszhoz vittek a gondolataim, onnan meg egyenesen az ősemberhez jutottam, aztán meg hopp, -máris napjainkba- Paszternak blogjához vittek a kósza gondolatok…
és máris itt kavarog bennem:
"...'Dzsuang Hszi álmodta a lepkét, vagy a llepke őt, vagy mindhármunkat én?"
Felébredtem. Felébredtem?

Ki érti ezt… :DD ? Vagy ez még mindig csak álom.... vagy ébren álmodok?

Na, mindenesetre egy kicsit ápolom a lelkemet... az elmémet… talán egy flaska villányi éppen jó lesz…. talán egy kicsit később... mire eldöntöm álmodok vagy élek... Naccerű! Most meg, hogy ezt klimpíroztam itt, beugrott Billtől az a sor, hogy "...bármiben hittem is, mind tönkrement"

abandi 2008.11.10. 02:59:26

Ó hogy itt Pesten ....
Minden nap a balkezem kuzépső újjának felmutatásával kell hangsúlyoznom a jobbkéz-szabály érvénybenlévő hatályosságát...
Jön még kutyára ledér...

abandi 2008.11.22. 03:49:09

Hölgyválaszom!
Tudod: máma minden a haszon...
Válaszom: +afaszom!
süti beállítások módosítása