Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2008.06.14. 09:44 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Egy mondat a balfaszságról.

Az ember bármennyire is próbálja nem képes bonyolult világunkat teljes mértékben megismerni. Nem nagy felismerés ez, de ma reggel újság olvasás közben újra szembesültem vele. Eddigi életemben a vágót több mindennel is tudtam társítani például gérvágó csempevágó, favágó, drótvágó stb és persze kedvencem a gólvágó. Arról a tényről, hogy egy vágó esetleg István is lehet, ma reggel értesültem.
Ez a számomra különös kombináció, Vágó István  a heti válaszban Fábryval vitatkozik. Fábryt véletlenül ismerem remek humorista, általában akkor nézem meg a műsorát, ha szeretném magam jól kipihenni, rendszerint félórán belül elalszom a viccein, de néha már tíz perc után.
Szóval elolvastam a vitát, aztán megállapítottam, hogy kár volt illetve nem volt kár, mert megtaláltam az egyetlen mondatot amely elegendő lett volna és akkor három újságlapnyi erdő szorozva a példányszámmal nem megy veszendőbe.
Szeretem ezeket a fontos mondatokat, mint az öszödi beszéd lényege, az igyatok kurva sok bort, úgy ez is megérdemli a kiemelést, Vágó úr fletóék ténykedését így foglalta össze:
Jól üzemeltetik az országot!
Azonnal google-zásba kezdtem és kiderítettem, hogy mellbevágónk, mérnöki diplomával, számtalan nyelvvizsgával rendelkezik és eme hatalmas tudást klónozott vetélkedők vezetésénél hasznosítja valamelyik kereskedelmi csatornán. Gondolom a vetélkedő nem foglalkozik a gazdasági adatok és államháztartási anomáliák valamint a szociális kérdések tárgyalásával így Vágónk nem értesülhetett róla, hogy a vetélkedők kivételével minden más területen lemaradásban vagyunk Európától. Persze az is lehet, hogy megfogadva szeretett vezére tanácsát mértéktelen bor ivással vágott rendet mérhetetlen szürkeállományának hullámzó tengerében, mindegy is, a lényeg, hogy mondata ismét bizonyította, hogy a ferológia nem egzakt tudomány inkább az ufológiára, és a parapszihológiára hajaz, különös jelenségek soha meg nem lelhető magyarázatát kutatva.
Ám miként a középkorban az alkimisták a bölcsek kövét, mi is oly állhatatosan kutatjuk a képletet, mely megfejti, felfedi a ferológiai jelenségek titkait, és minden apró jelre koccintunk némi borral, tudván egy jól üzemelő országban előbb utóbb minden probléma megoldódik.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr57519705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonestvolentis 2008.06.14. 10:06:48

Kedves Pelikán!

Engem is elképesztett Vágó úr méretes baromsága. Azt hiszem tótawén Lenin oldotta föl a paradoxont, kb. a következő logika mentén:

1.)Már 10 éve a Zorbán irányít.
2.)Bár nincs programja, de ő irányít.
3.)Bár ellenzékben van, de ő irányít.
4.)A kormány bár kormányon van, és még programja is van, mégsem irányít.
5.)Deviszontellenben a dolgok jól mennek.

Következtetés:
6.)Akkor milyen fantasztikusan fognak menni, ha még programja is lesz a Fidesznek, és hatalomra kerül legkésőbb 2010-ben...

És ez mind benne volt Vágó úr szemefutattásában, csak tudni kell a sorok között olvasni... :DDD

Szép dolog a párthűség, meg elvek mentén(?) politizálás, de azért műszaki végzettséggel egy minimális szinten érdemes lenne köszönőviszonyban lenni a gazdasági mutatókkal...

nonestvolentis 2008.06.14. 10:11:43

Ja, amúgy a cím alapján azt hittem, vers következik. :D

"Hol balfaszság van,
ott balfaszság van,
nem csak a médiában,
nem csak az agyvelőkben,

nemcsak a..."

Preskin 2008.06.14. 10:45:56

Kedves Pelikán et. úr!

Csak adalékként jegyzem meg,hogy a
Vágó úr igen is jelentős személyiség a
magyar közéletben,amit az is bizonyít,
hogy hidat neveztek el róla !-)
Ha már vers: www.indavideo.hu/video/Cserhalmi_Anna__Jozsef_Attila_-_Magyarorszag_messzire_van

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.14. 21:50:45

Jajjjj, hát ehhez a Vágó témához sokat hozzászóltam a rekcio.blog.hu oldalon. Én megmondom az őszintét, a Fábryt én nagyon bírom. Az a poénja, mikor takarítónőnek öltözött, oszt előbb leköpte fletó keretezett fényképét, majd egy kis hatásszünetet tartva elővett egy rongyot, és megtörölte azt, mintha csak takarítási célzattal köpte volna le, szóval ez a poénja, ez olyan volt vala, mint mikor Latabár állítólag egy Rákosi portréval rohangált a színpadon az ötvenes években, és lelkesen kérdezte: " Hová akasszam, hová akasszam?" Nyilván, támadhatatlan volt, mert ő csak fel akarta valahová akasztani a falra, mert imádja a vezért, muszáj a falon lennie a képnek.

A másik, h Vágó több nyelvet tud, nagy a lexikális tudása, de_nem_okos! Amikor IQ-tesztre akarták rábeszélni, akkor megfutamodott, mint egy nyuszi. A véleménye egyáltalán nem lenne érdekes, ha nem lenne híres. Komolyan mondom, h még a tótaw-n is több hozzászóló (az ő oldalukról) okosabban nyilvánul meg politikailag, mint a kvízmester.

Nonest meg valóban lelőtte a poént, amit először Lenintől olvastam én is a tótában. Hát az nagyon LOL, jól leírtad a lényegét nonest.

És hogy jól mennek a dolgok?
Én visszakérdeztem volna Fábry helyében?

Konkrétan mire gondol? Munkanélküliség (januárban rekordot döntött), reálbérek alakulása (-4,8%), nyugdíjak 3,8%-os reálérték csökkenése 2007. évben, infláció, vagy mi???

Én így jellemezném a helyzetet:

Magyarország =| |
szar= o

A Fidesz átadja a hatalmat 2002-ben--> |oo|

A szocik átveszik maguktól a hatalmat 2006-ban--> |ooooo|

A jelen-->|oooo|

Gyurcsány: hurrá, kurvaügyesek vagyunk, javulnak az adatok!

Nah, ez a vágói logika lényege is!

Üdv.

hölgyválasz 2008.06.15. 11:44:34

Vágóról meg van a véleményem, ki is fejtettem tótawében vmelyik nap, tehát mellőzném, csak annyit ; egyetlen erénye a lexikális ismeret, de azon túl, emberileg semmit fel nem tud mutatni, erről meggyőződtem azon tv műsorból, amit kivételesen nem ő vezetett, de róla szólt, mint magánemberről.
Egy sóher, érzéketlen tuskó - jött le a riportból, illúziórombolóan.
Így aztán csodálkozni sem bírok, hogy olyanokat mond, amit.
Fábryt nem hovatartozásáért csípem, hanem humoráért, és ama intellektusáért, ami ugyan nem domborodik ki markánssan RTL-es mutatványaiban, de amit autentikus forrásból, volt módom megismerni belőle.
Egyik jó ismerősöm beszélt erről, fantasztikus tájékozottságáról, intelligenciájáról, beszélgettek párszor, hihetetlenül érdekes, értékes és a világ dolgaira érzékeny ember, nos, én hiszek neki, és nem kérdés, melyikük mellett teszem le a voksom!

Paszternak 2008.06.18. 01:10:05

Hát, gyerekek.

Ez az egész olyan vicces. Vágónak nincs humora. Ez még nem tűnt fel senkinek? Épp ezért olyan jó a kvízparton. Elég sótlan, és hihetetlen türelme van a hülye emberekhez. Ez az erénye belőlem is megbecsülést vált ki. Én nem bírom annira a hülyéket, mint ő.

Na de intellektualitás szempontjából őt egy napon emlegetni Fábryval?!?!?!

Egy Verebes-Fábry jobb lett volna...

De hát értsük a 7iVálaszt is: kellett egy ütős vita, amiben lesántul a szoclib médiasztár.

Üdv,

P.

Paszternak 2008.06.18. 01:15:09

Jah!

És vágó egy balfaszista.


:o)))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.22. 10:11:22

Pasztikám!

"Na de intellektualitás szempontjából őt egy napon emlegetni Fábryval?!?!?!"

Ezt a mondatod kinek a javára értelmezzem? Mert nekem nem egyértelmű. Elismerve Vágó lexikális tudását, fenntertom, h IQ-ban nem lángoló elme. Amikor láttam politikáról pampogni a "Civil a pályán" c. ATV-sben, hát simán szdsz-es közhelyeket pufogtatott, eredeti gondolata egy sem volt. Ilyen még tótaw-ben is töb jön át egynémely kitartó libbertől.

Üdv.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.23. 22:36:14

malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.22. 10:11:22

"Elismerve Vágó lexikális tudását, fenntertom, h IQ-ban nem lángoló elme."

EQ-ban meg egyenesen hamu!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.24. 20:12:06

Pelikánom, lécci, lécciii !
Látogass majd meg, ha lesz időd, jó?:)))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.25. 17:11:24

Itt voltam, csak jelzem.

Rendre megteszem, nézegetek befele, aztán ha mozdul valami, rávetődök!
Most csak árnyékra:)

Üdv:)

hölgyválasz 2008.06.29. 21:44:01

Pelikánom !

Úgy tűnik, jól szurkolunk.
Egyelőre a spányielek vezetnek!

*

Írhatnál vmit...
Minden nap begyövök, oszt semmi....
És ne fog a melegre!
Inkább ők fognának Rád:)))

hölgyválasz 2008.06.29. 22:38:59

KEBELEMRE PELIKÁN! / itt is :)))/
Nyertek !:DDDDDDDD

nyelv-ész 2008.07.09. 13:56:56

Lassan újabb fejezeteket kell nyitni a ferológia nagykönyvében, mert Ferink a nosztalgia jegyében chartázni kíván:

nyelvesz.blog.hu/2008/07/09/felvonulok_kertek_4

abandi 2008.07.12. 15:06:58

Megelégelt bennünket a Vezír Fletó...
Pelikán, meg dolgozik...
Én meg holnapra jól befűtök...
Üdv.:
abandi
alfűtő

Paszternak 2008.07.14. 17:41:15

Kedves Abandi kartács,

füccsé be mostan nattyon ennek a pelikán elftársnakk me nem dolgoz csak a lapi blogjába irogat, minket mek itend haty a szarba peniglen mán van fej lemény magyar kártyázás ügybe is, csak eszteteta Pelikán elftárs még nem reagálta le.

Üdvözlettel, természetessen elftársival:

Paszternak Kevin Renátó József
tanszéki nemzetvezető

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.19. 17:03:02

Hééééé, Pelikán et.professzor úr!

Ébresztőőőőőőőőőőőőőő!
Irány gátfutni !!!!!!!!!!!

abandi 2008.07.20. 03:37:16

Eh!
A Tanszék Trágya maga alatt vágja a fát...Osz't majd nekem kell befűteni vele magunknak....
tombé lá nezsö, szvetít szonce, undzovejter...
süti beállítások módosítása