Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
  • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
  • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
  • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
  • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
  • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
  • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
  • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2009.03.04. 09:03 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Program

 

Most miután már boldog, boldogtalan válságkezelő programmal állt elő, én sem tehetek mást, meg kell mondjam a tutit, hiszen én nem ellenzéki párt vagyok tehetek a választó matematikára.

Lássuk, hát:

Első tétel: Jelenleg be nem vallott államcsőd van, tehát első dolog be kell vallani aztán vállalni a felelősséget, most a fletó végre tehetne valami államférfira hajazó dolgot, mert azt, hogy a válságért az ellenzék felelős, csak a békásmegyeri nyugdíjasok, a volt besúgók és a nagyon is liberálisok hiszik el, nálunk is, külföldön pedig senki. Be kell jelenteni a fizetésképtelenséget és vállalva a felelősséget lemondani.

Második tétel: Nincs pénzünk, mit tegyünk? A kérdésre a válasz van pénzünk csak kevesebb, mint amennyit költeni akarunk, a költségek egy jelentős részét a törlesztő részleteket az első lépésben letudtuk, nem kell mást tennünk, mint meglévő bevételeinkkel gazdálkodni.

Harmadik tételkérdés: Kitől vegyünk el? A kérdés rossz, és alapvetően eddigi bajaink oka, ha rosszul tesszük fel a kérdést, akkor eleve rossz választ generálunk. A jó kérdés kinek ne adjunk, illetve kinek adjunk kevesebbet.  Első és legfontosabb az állami bürokrácia csökkentése,  meg kell vizsgálni hány különböző hatóság van, ezen belül hány hatáskör átfedés, aztán megszüntetni és összevonni.

A nyugdíjak hatalmas tételt jelentenek a kiadások között, tehát például rendőr hiány van, visszazavarni az 55 évnél fiatalabb rendőröket dolgozni, ugyanis a többségük jelenleg is dolgozik többnyire biztonsági őrként, ezzel az egy lépéssel nőne a foglalkoztatottság is, hiszen a mostani őrök helyére kellenének nem nyugdíjasok, a rendőri létszám hiány pedig csökkenne.  Már hallom igen okosakat, akik a nyugdíjat ,mint befizetésekkel szerzett jogot emlegetik ez igaz is, de nem az állami alkalmazottra, mert az ő járulékait áttételesen az adókból fizették, fizetik. Ennek analógiájaként megvizsgálni a többi korkedvezményes nyugdíjazást biztosító testületet is és hasonlóan eljárni. A rinyálásra meg szarni nagyívben, láthatjuk, hogy 43 éves nyugalmazott rendőrök unalmukban bérgyilkosnak állnak. Következő drasztikus lépés a rokkantnyugdíjasok kérdése, első lépés, az 50%-os ellátmányt azonnal elvenni, valaki vagy rokkant, vagy nem. A többieknek első körben minimál ellátást megállapítani, aztán akik fellebbeznek, azokat megvizsgálni, ha jogos visszamenőleg kárpótolni a kiesésért, ha nem jogos, akkor visszamenőleg öt évre behajtani rajtuk a jogtalanul felvett ellátmányt. A régi rendszer kiszolgálóit, aki 90 előtt fegyveres testület, vagy párt alkalmazottak voltak, megfosztani minden jogosultságuktól.

 

Szociális juttatások: Azoktól a családoktól ahol öt évnél régebben tartósan munkanélküli mind két szülő, de közben egynél több gyereke született, minden ellátást elvenni. Éhenhalásuk megakadályozására, felvásárolni a különböző hadseregek lejáró szavatosságú hadtáp célú készleteit és azokat heti rendszerességgel szétosztani.

Egészségügy a fentiekben érintetteknek csak a minimális orvosi ellátást adni, és a gyógyszereket csak támogatás mentesen felírni.

Az oktatást, és a megelőző célú egészségügyi ellátást fokozottan támogatni szükséges.

A szürkegazdaság kifehérítésének eszköze lehet egyrészt az állampolgárok részére történő részleges áfa visszatérítés intézményének bevezetése, az állampolgár a gyűjtött számlák áfájának egy bizonyos hányadát visszaigényelhetné, ha mondjuk lakás építésbe ruház be, akkor az áfa teljes összegét, illetve a munkába járás költségeinek áfáját.

További fontos lépés az átalány adó bevezetése, minden ágazatra ki kell dolgozni a nyereségességi mutatót és bevezetni az elvárt adó fogalmát és azt behajtani, ez az adómérték azonban méltányos kell legyen. A vállalkozásnak a célja a profit, ez után jogállamban adózni kell, ha valaki nem képes profitot termelni az nem vállalkozzon.  A fekete foglalkoztatás ellen keményen fellépni, aki feketén foglalkoztat azt öt évre letiltani minden gazdasági tevékenységtől, aki feketén dolgozik, attól egy évre minden állami juttatást, segély, csp, gyed gyes, ingyenes eü ellátás elvenni.

Tehát a gyengébbek kedvéért az alapelv: annyit költeni maximum amennyit megtermelünk.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferologia.blog.hu/api/trackback/id/tr74979389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.05. 08:40:58

Kedves Pelikánom!

Megfontolandó sorok, még vissza is térek, de reakciómra több idő kell, nem olyan egyszerű ez...

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.05. 14:23:20

Azt én sem bírtam sose felfogni, h mi a rákér' mehet nyugdíjba 25 év munkaviszony után a színész és a rendőr.

Szóval, gyerünk, 50 éves rendőrök ki a nyírségbe, nincs lebzselés....

"aki feketén foglalkoztat azt öt évre letiltani minden gazdasági tevékenységtől"

Yesssss!

Ehelyett az van, h csődbe viszi a kutyakaparó gyártó céget, aztán szarik az adósságaira, majd alapít egy macskakaparó kft-t. Sose értettem, h aki egyszer már csődölt, h csinálhat újra céget rövid időn belül...
Üdv.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.03.05. 14:33:18

Nahát, Pelikán!
Micsoda szélsőlibber progid van!
Mondjuk, ezt az ágazati nyereségadót, ezt nagyon gyenge lábakon állónak látom.
Itt biztos belépnének a képbe az érdekkijárók.
Azt sem értem kristálytisztán, mi a ráknak akarsz még építkezni, mikor évek óta stagnál az újlakáspiac.
Ha meg a bérgyilkosoktól akarsz elvenni, akkor képezd ki a családod a személyvédelmedre, mert könnyen lófejet találsz az ágyadban.
De, hajrá!
Bátraké a szerencse.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.03.05. 14:39:29

Hoppá.
Már eszembe jutott, hogy építkezni miért akarsz.

jaegtoer 2009.03.05. 18:51:28

Kedves Pelikán!

Batyhatja Maga Naccságos uram a programgyát mert nyilván olvasták autentikus személyek es, és máris itten van az reakcójuk:

index.hu/belfold/2009/03/05/forduloponton_a_roma_politika/?rnd=241

Más oldalról és ezt magyariakra es és nem magyariakra es értem:
Amúgy vannak szimpattikuss pontjai, csakhogy az a gyenge pontya az egésznek, hogy ügön sokan úgy értik, hogy a tehetősebbek kőccsenek sokkkkaaaa' kevesebbet, oszt a nem keresők kapjanak jóval többet, elvígre válság van, vagy mi a poettccchh(!), osztand akkor az egyenleg ugyanannyi is löhet. Vagy még jobb is, ha asztat a másfél millió igavonó barmot jó kiforgatttyák az irhájábúl.

Tehát ez a gyenge pont, aki tehetné az áldozna, ha lenne elfogadható cél, de az ingyenélőt csak az foglalkoztatja hogy kaphat többet. És ők vannak többen. Mi több elegen.

Évök úta ez megyen, és már ki is hajintottam a hócipőmet mer már annyira tele lött, hogy belekötött...

6.Lenin 2009.03.05. 21:20:14

Vitáznék,ha lehet(?)

Ha valamit szeretnék elérni..

1. kitűzöm a célt.
2. felteszem a kérdéseket

"Harmadik tételkérdés: Kitől vegyünk el? A kérdés rossz, és alapvetően eddigi bajaink oka, ha rosszul tesszük fel a kérdést, akkor eleve rossz választ generálunk."

Kitől vegyünk el és kinek adjunk?

Attól függ,mit akarunk elérni?Ez határozza meg,jó vagy rossz a kérdés.

Ha azt szeretnénk,hogy az ország becsődöljön,akkor jelenleg a megfelelő irányba haladunk.
Ha azt,hogy kilábaljunk,akkor rossz az irány.

Tehát nem lehet 100%-ban kijelenteni,amit a kormány jelenleg tesz az a rossz irány.

Elsőként tisztázni kéne,mit is akar tulajdonképpen.
A többit majd utánna.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.03.06. 08:46:14

Kedves Mindenki!
Szélső libber progi, az lehet mert én alap értékeket tekintve liberális lennék, ha ez nem lenne végtelenül lejáratva mifelénk. Aztán a program csak arról szól, hogy a régi húzd meg, ereszd meg megoldások már nem vezetnek sehova, a válságnak immár közgazdasági megoldása nincsen, csak politikai.
Örömömre szolgál, hogy az első tételt nem bírálta eddig senki, az a politikai megoldás kulcsa. Aztán a maradékot be kell osztani, ha nem kapunk hitelt az most csak jó lehet, nem vállalunk további eladósodást, ha nincs pénz kaviárra be kell érni a száraz kenyérrel. Amúgy nem akartam hosszú lére ereszteni, de a lakossági hitelek uzsorakamatszintű részeit egyszerűen eltörölném, az uzsora kamat fogalma egyébként a magyar törvényben definiálva van csak alkalmazni kellene most tömegesen. A deviza hitelek tekintetében 2/3 1/3 arányban osztanám el az árfolyam veszteséget, a nagyobb arány a banké, mert neki az állampolgárnál lényegesen nagyobb lehetősége van előre modellezni a folyamatokat, majd becsődőlne pár, béke poraikra.
A szociális juttatások tekintetében pedig fontos adalék nem rég olvastam egy 14 v .15 gyerekes családról, nos ott a 6 felnőttből 4 már volt büntetve vagyis, ha az arányok maradnak akkor még várható cirka 6-7 bűnöző abból az alomból. Ez a 15 gyermek mind állami kórházban született, mind után csp stb kitudja mit folyósítanak. Ezért támogatja némely blogger a jelenlegi rendszert, hiszen újratermeli neki a kuncsaftokat.
stb
Üdv Pelikán

jaegtoer 2009.03.06. 19:40:43

Szia Pelikán!

Itt valami nagy-nagy gáz van.

Olvastam tegnap, hogy az ERSTE's profitja válság ide-oda 30%.

Ma meg azt olvasom, az MKB 50 százalékkal növelte vagyonát.

Lehet, hogy a szövegértésem a rossz.

Az OTP meg csúszik le a francba a padlóra.

Naszóval a bankok nem gatyáznak, nem reformálnak, csak kaszálnak. Oszt még csak programjuk sincs, csak üzleti tervük.

A tények ismeretében elgondolkodtató mi lehet az üzleti tervük a külföldi bankoknak.

Mondjuk az ő szevereikbe nem nézett bele az NBH.

Az OTP-ét és Csányiét el is vitte, nem csak belenéztek.

Azóta szarul is megy az OTP-nek.

Tehát legyen bármilyen jó program, nehéz lesz végrehajtani.

Viktor is új jelmondatot fabrikált, követem példáját én is megadom az écát:-)

Üzleti tervet kell készíteni.

Programokat csak elcseszni lehet, de az üzleti terv az más, azt hozni kell, teljesíteni, nincs mese!! És akkor meg is felelünk egy másik szlogennek is: Lehet Más...

jaegtoer 2009.03.06. 19:48:59

Bocsi a sorkihagyásokért! Majd jobban figyelek legközelebb.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.03.07. 07:39:40

Jaeg!
Te még emlékszel, mert én igen,
A Viktor elég magasan fűtött beszédekben támadta anno a Gyurcsányt azért, mert szerinte úgy vezeti az országot, mint egy részvénytársaságot.
Mondott már mindent és mindennek az ellenkezőjét is.

jaegtoer 2009.03.07. 10:24:41

Szia Simon!

Olyan mélyről, s elementáris erővel feltörő ellenérzéssel utasítod el az ellenzék álláspontját, egyrészt mint én a gyurcsányi politikát, másrészt nem veszed észre a szavaim mögötti iróniát, valamint az irónia mögött megbúvó kérlelhetetlen tételt, azaz a gyurcsányi politika mögé búvó országrablók pont annyi humánumra számíthatnak, mint amennyit ők tanúsítottak az ország egyszerű dolgos tömegével szemben.
(de aggodalomra nincs ok, meg fogják úszni:-)

Amiben egyetérthetünk szerintem az az lehet, hogy a megoldandó problémák nem 7, nem is húsz, hanem hosszú évtizedek alatt halmozódtak föl, amit súlyosbít egy elmaradott életmód, és egy képzettséget nélkülöző társadalmi réteg véglegesnek tűnő ellehetetlenülése.
Már 1990-ben is az utolsó órában voltunk, hogy elkezdjen az ország egy hosszútávon zajló projectet a magyar társadalom uniós szintű felzárkóztatásához, ehhez képest napi tűzoltásra futotta egyrészt az anyagi, másrészt a szellemi erőforrások, valamint az egységes politikai akarat hiánya miatt. Minden előrevivő megoldás hamvába holt egy markáns kisebbség megtörhetetlen ellenállásán, amely az egyetemességet helyezte a nemzeti felemelkedés elé. Stratégiai hiba volt, mert csak erős gazdaság és erős nemzetlélek:-) képes az egyetemesség értékeit gazdagító hozzáadott értéket alkotni. Gyenge lélek, és gyenge gazdaság csak koldus lehet, most úgy tűnik sikerült Magyarországot az Unió koldusává tenni, és ebben a 7. éve regnáló gazdaségi és politikai erőket szintetizáló Gyurcsány Ferenc múlhatatlan érdemeket szerzett.

Amúgy meg, hogy is lehetne az eliten számon kérni bármit...
Egyfelől a mi tudatlanságból fakadó akaratunkból, másfelől a mi közönyös nemtörődömségünkből eredően vannak ott, ahova ambíciójuk és a '80-as években kigondolt hatalommegosztás végrehajtása során kapott szerepük rendelte őket.

A Lapinál bedobott linkjeid igen találóak. Az érdekessége viszont abban áll, a valóság furcsa fintorát láttatja, amennyiben a Mo-i jobbik és balabbik oldala egyaránt azt érzi, jól seggbe dugták őket, pedig nem is álmodtak volna róla, s igényük se volt rá.

A hazugságok hálójában vergődik az ország, akik szőtték tudják a közöny komoly erőt kölcsönöz az elhivatottaknak, hiszen a restekre bármely oldal hivatkozhat, no és a választási matematikában is komoly együttható.

Végezetül... Azt gondolom, amennyiben mi nem vagyunk képesek tárgyilagosan beszélgetni ezekről a problémákról, akkor semmi értelme másokon számon kérni ugyanezt.

Üdv. Szép napot kedves Simon:-)
j.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.03.07. 10:46:17

Ne keseredj, Jaeg!
Tudunk beszélni.
Én mondjuk nem látom megváltónak Vityát, de azt sem gondolom, hogy ő vezetne a bajba.
Inkább egy régi nagy hiba futotta ki a formáját szerintem.
Szóval ne búsulj.
Este beszélünk.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.03.07. 19:18:15

"Én mondjuk nem látom megváltónak Vityát, de azt sem gondolom, hogy ő vezetne a bajba."

Na de kedves Simonom...!
Ugyan mi okod lenne látni épp Vityában bármi bajok okozóját?
Még hogy vezetni a bajba...!? Ne röhögtess már!
Ha nem tünt volna fel, azt már _nem_ kell se _okozni_, se _vezetni_ senkinek, se Vityának, se másnak, az már itt van, fülünkig ér, mégpedig Fletó áldásos antipolitikájának köszönhetően!

OV, _csak_ javíthat a mai állapotokon! Ettől szarabbul ugyanis már nem lehet csinálni!
S ha el is utasítod OV-t, azért az könnyen belátható: Még ha olyan silány ember lenne is, mint fletó, már csak praktikus, gazdasági szempontból sem engedhetné meg magának az előbbihez hasonló, évekig tartó blöffölést, elég nehéz lenne a teljes pénzügyi krach, államcsőd közepette bemondani a pókert!
Nincs más választása, mint JÓL, de legalábbis JOBBAN csinálni!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.07. 20:03:23

Mire végigolvastam mindent, el is fogyott az időm. Túl sokat feccöltem ma a szgépbe, nem lenne szabad ennyit....

Deviszont sztem Pelikén elképzeléseiben sok igazság van, különösen a tekintetben, amit a bankokkal kapcsolatban mondott.

Jaeggel és Hölgyivel meg háppersze, h egyetértek!

Simonnak meg üzenném, kezdjen barátkozni avval a keserves gondolattal, h 1 év múlva már közel lesz a nap, amikor a Dunára hatalmas hűtőgépezetekkel gépekkel jeget fagyasztanak, és megkoronázzák Viktort az előzetesen - Székely himnusz éneklése közepette - le-fel úsztatott Szent koronával;-)

Üdv.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.03.07. 20:05:41

off

Kedves Pelikán!

Nálam az explorer 6-tal nem jó a blog. Az oldalt lévő kommentrészletek lecsúsznak az aljára.

on

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.03.07. 20:58:40

Hát igen hölgyi egy hölgynél jobb ha a bugyi csúszik le és nem a komment, mondjuk nálam meg a villányi csúszik, de használj firefoxot azzal semmi problémád nem lesz és sokkal gyorsabb is.
Üdv Pelikán

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.03.07. 21:33:30

Malacka, tudod, a hídon akkor kele átmenni, mikor odaérünk...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.03.07. 23:38:15

Na én az első tételnél elakadtam - egész pontosan a fizetésképtelenségnél.

Ha fizetésképtelenséget jelentesz be az szerintem a következőkkel jár:
nulla hitel, és egyből átállhatsz adóból történő önfinanaszírozásra, ami 800 milliárdos megszorítást jelentene erre az évre azonnal.

Mindezt vélhetően brutális forint árfolyam zuhanás mellett kéne megtenni, amikor tömegével dőlhatnének be a hitelek.

Igaz miért fizetnének az embereink ha az államunk nem fizet? Mondjuk meg lehetne csinálni, de akkor semmilyen hitel nem akarna átjönni a határon, megszűnne a pénzmozgás egyik formája.

Maradna a nyers áruforgalomé és visszatérhetnénk a szocializmus valutagazdálkodásához. De vajon ebbe hitelezőink belenyugodnának. Vagy a kötelességszegővel szemben nemzetközi embargót vezetnének be. Persze Oroszország, Kína és Venezuela meg Irán nem. Csakhogy ők túl sok mindent nem vesznek tőlünk. És mi is csak drágán kapnánk Kínán keresztül EU, USA árut.

Szóval ebbe mi összességében kifinganánk, ez nem reális opció. Marad a kapitalizmus és a nemzetközi pénzpiacok kegyetlen, de egyszerű szabályainak betartása.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.03.08. 09:53:10

@urbangeri: Jól értetted, nyista visszafizetés és nyista újabb hitel, utána le vagyon írva kinek milyen jogcímen mit nem adni. Ez az átütemezés vagy inkább fizetés képtelenség elkerülhetetlen, jelenleg 1,6 millió ember dolgozik a valós adófizetői szférában a többiek már közalkalmazottak tehát adóból finanszírozzák őket, na most egyszerű osztási művelet 18300 milliárd forint az államadósság ez a 1,6 millióra vetítve 11,5 millió forint ennyit kellene azon felül, hogy a 8,4 millió állampolgárt eltartják eü-ztetik, stb még befizetni. A jelenlegi nyereség adó 26% körüli ennyit fizet be a vállalkozó, ha nyereség éri tehát durván minden dolgozónak meg kell termelnie 43 millió nyereséget ez átlag 10%-os nyereség rátával számolva minden muksótól 430millió termelési értéket jelent. Persze ez nem pontos számítás és a különböző adók áfa, jövedéki stb árnyalják, de érzékelteti a küldetés lehetetlenségét. A jelenlegi rendszerben az adósság nem törleszthető ezt amúgy számolgatás nélkül is bizonyítja az ősszel kapott imf és eu hitel, ami megoldja a mát, de nem oldja meg a jövőt kb ennyi.
A bankok egy része majd bedől leírtam, szerintem majd elmorzsolunk pár csepp könnyet értük.
Üdv Pelikán

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.03.08. 11:35:07

@Dr. Pelikán:

Jó, de szerintem nagyobb a kára a fizetésképtelenségnek, mintha megtesszük a szükséges lépéseket.

Akkor tovább.

Nyugdíj: a rendőrség túl kicsi, ott keveset nyernél. Rokik jó része valóban csalt, a körzeti orvossukkal kéz a kézben, csakhogy ez túl drasztikus. Pusztán lerántani őket egy 30%-kal is komoly bünti lenne. Ez még nekem is beleférne. A komcsik megbüntetése... na ezt skippelném.

Ha a szociális rendszerrel ezt akarnád tenni, előtte internálnod kéne Ferge Zsuzsát :P Amúgy ez a hadtáp sem rossz ötlet, de szerintem kevés. Én a segélyért inkább közmunkára kötelezném őket, viszont látni kell, h a közmunkarendszer kiépítése a kezdetben költséges.

Az áfás és visszatérítéses cucc bonyolultnak tűnik, inkább vagyonadók német mintára, bármilyen nagy költésnél (értsd: fél v. egy millió Ft - autó, lakás, utazás - megjelenik az APEH és kéri a forrás igazolását).

Na a gyógyszer kasszában óriási pénz van. (Mintha 300 Mrd-ra emlékeznék.) Tehát amit mondasz az felborítaná teljesen a jelenlegi rendszert, de már önmagában is hozná a nullszalldós költségvetés közel felét.

Az átalányadó nekem ismétcsak furán és gazdaságilag nem átgondoltnak hangzik, a fekete munkával szemben viszont tuti sokkal hatékonyabban is fel lehetne lépni. Persze röhej, hogy az elmúlt év legnagyobb közigazgatási korrupcióját itt produkálták www.zoom.hu/belfold/letartoztattak-a-munkaugyi-fofelugyeloseg-vezetoit-34607.html

Az annyit költeni amennyit megtermelünk alapelvvel viszont tökéletesen egyetértek.

jaegtoer 2009.03.09. 17:04:14

Szia Pelikán!

Lehet Malac röfftársamhoz kellett volna mennem a dühöngésre kijelölt kutricába, mégis ide ódalogtam, mert ecccerűjjen idekívánkozik.

Adtál egy programot, és tettek közzé mások is különféléket, némelyik hajaz is a tiedre, melynek alaptétele: annyit költsünk amennyink van.

Na kérlek, még meg száradt a printer fösték a nyomtatott téziseken, mán agyalognak:

www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090304-megbolygatnak-a-nyugdijrendszert.html

Azaz:
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) lehetővé kellene tenni, hogy aki akar, visszaléphessen a magán.-nyugdíjpénztári rendszerből az államiba - mondta Világggazdaságnak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke. Szerinte ezzel évi 150 milliárd forintot is meg lehetne takarítani.

Te olyan lényegre törően, s tömören fogalmazol, megkérdem, Lehetne az MSZOSZ ötletre rövidebben reagálni minthogy: Basszák meg az ötletűket!! ?

Hogy az anyjukba tudnának megtakarítani 150 milliárdot?! Hogy?! Az eszem megáll!!

abandi 2009.03.10. 18:38:32

T.Főnök!
Itten lennt minálunk a tárgyi témában megejtett (szabadonválaszthatóan kötelező részvétel melletti) alapszervi értekezés során véletlenül POGROMNAK olvastuk már a címet is...
Ebből adódóan az öreg "Hefti" Solomon vissza akarta követelni a kávépénz hasznát a "Kanalas" Rómeótól, aki sebtiben össze-vissza szúrkált mindenkit...
Utána jól berúgtunk...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.03.11. 16:21:41

Kedves Abandi!
Csak jelezni szeretném, hogy a jól berúgás önmagában is gyakorolható tevékenység kiváló program pogrom helyett.
Üdv Pelikán

jaegtoer 2009.03.28. 14:27:41

Lassan a berúgás sem segít... áprilisban már készülődés veszi kezdetét a zárthelyikre. Persze ettől még nem kell letennünk a poharat:-)

jaegtoer 2009.03.30. 22:03:12

Minden hír dacára a tanszéken újabb kurzusokat kellene indítani, mert a nemzeti barkochba projekt a Bar Kochba-ról még a duracell elemeket is lemeríti.

abandi 2009.04.01. 17:34:41

Ihajla!
Hát akkor most mi lesz a tanszék neve meg hogyantovábbja???
Meg amúgy is!Velem-velünk???
Most amikor restignáci van, egy polkorrektileg is elhajló alfűtö
befele a nyárba mihez kezdjen a kokszhányó vasvellájával ebben a fenenagy judeobolsi-demakráciában???
Mer' a Khon (Kertesházhy) már bespájzolt és amúgy is kap valutát hetediziglen, mert ...
A kis Romárió meg kirabolt egy vetőmagboltot és már holnap elültetteti a szomszéd földjén valami gádzsókkal (a'szem ez a gárdából alakult népcsoport...vagy fordítva...)
Ha nem érkezik megnyugtató válasz, akkor azonnal leszek kénytelen a Bagdi Emőke nagys. asszonyhoz fordulni!!!
Ja nem is! A Morvai Krisztina nemzvez. nagyasszonyhoz!!!
Hát!!!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.04.02. 22:00:54

Egyetértek az előttem szóló
Jaegtoer és Abandi elvtárssal!

Egyszersmind felszólítom Dr. Pelikán et. blog - és tanszékvezezető Professzor Urat az önkritika gyakorlására, mivel kétségtelen tényekkel bizonyítható tanszéki tevékenységének tudatos elhanyagolása!

A Hallgatók ebbéli, kötelező és megerősítő szavazására, valamint név szerinti aláírására, később kerül sor.

Tisztelettel :
Hölgyválasz.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.04.02. 22:34:44

Kedves Hallgatók!
Az elhanyagolás oka csupán annyi, hogy ezt a sok hülyeséget kár lett volna végig reagálni, de jön a vasárnap aztán a hétfő és akkor összefoglalom, ha lesz mit, ha nem azt is.
Üdv Pelikán
süti beállítások módosítása