Ferológia Tanszék

A ferológia nem egzakt tudomány, több annál, a ferológia a szabadság szilvórium illatú lehellete.

Utolsó kommentek

 • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
 • nyelv-ész: Ferológusok, ébresztő ! nyelvesz.blog.hu/2011/02/20/erinthetetlenek_2 (2011.02.21. 20:52) Kampány kínok
 • hölgyválasz: Én bölcs, jó Pelikánom, kívánok Neked és Szeretteidnek békés, szép Ünnepet, áldott Karácsonyt! Sz... (2010.12.24. 14:00) Kampány kínok
 • abandi: ez a fletó kibaszott egy fajta! Hihetetlen a demokráciaigénye. Én meg kezdhetem fűteni a kazánt mi... (2010.09.18. 23:15) Kampány kínok
 • Dr. Pelikán et. (ferológus): Szia Jaeg! Igazából úgy gondolom és a napi életben érzem is, hogy a fletociták eróziója megkezdődö... (2010.09.11. 08:20) Kampány kínok
 • Utolsó 20

Friss topikok

 • jaegtoer: Szia Pelikán! Nagy és hosszú ideje tart itt a csend. Lehet, hogy ezt a tanszéket már jóval korább... (2011.05.04. 20:01) Kampány kínok
 • hölgyválasz: és én is... Lehet, hogy Pelikánunk épp a cégét költözteti vissza?:) (2010.06.12. 08:56) Ünnep
 • Paszternak: @malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "Jó a szöveg, poénos meg minden, de azért én csak nem tenném egy lap... (2010.04.22. 01:15) Magunkfajták
 • Paszternak: Császtok! Ez nem ide vág, dehanem azomban igen jó. A ferológia tanszéknek van alternatívája! man... (2010.03.25. 20:58) Radikális záptojást
 • Corry: @hölgyválasz: Hölgyim, szerintem most már a március 19.-ét várja :-) (2010.03.13. 21:49) El lehet menni

2010.09.06. 10:10 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Kampány kínok

Láthatóan az mszp nem tud igazán mit kezdeni a kampánnyal. Végül is érhető hiszen igazából kevés valódi mondandójuk lehet.

Az országot járván mint anno kürt gyula két igen csak érdekes plakátot láttam. Az egyiken narancssárga alapon a felirat: „a fidesz semmit nem tanult és semmit nem felejtett”, ha én fideszes kampányoló lennék kiírnám, valóban a fidesz nem tanulta el a rosszat az mszptől és nem felejtette el azt amit 98 és 2002 között jól csinált, bingó. A másikon nagy vörös alapon: az idő igaz, aztán kis narancs négyzetben mellette és eldönti ami nem az”. Ezt Petőfitől idézi a logo szerint az mszp, és a válasz az idő valóban igaz hiszen ha húsz év is kellet neki, de eldöntötte, hogy eztán kidönti el mi az és mi nem az.

Aki ehhez még hozzáteszi szarházy kampányát Salgótarjánban, rappel, kalappal, tánccal, nincs kedvem idelinkelni, valamint az mszp-s polgármester féle erotika show-t akkor, mi jobboldaliak Petfivel mondhatjuk, hogy megálljunk mert itt van már a Kánaán, az mszp meg mondhatja, hogy van itten kánya ám.

Szóval a fletociták agyatlansága egyre nyilvánvalóbb már azok is láthatják, akiknél lassan esik le a tantusz.

Maradok a focikedvelő gyurcsány őszinte híve. Pont

6 komment

2010.04.26. 19:50 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Ünnep

Nos, akik a ferológia értelmét megkérdőjelezték azok április 11-én és április 25-én szép cáfolatot kaphattak. Igen mielőtt bárki találgatásokba bonyolódna kimondom a Fidesz 2/3-os győzelme a ferológai egyértelmű diadala, köszönet illeti hát a hallgatókat, aktívakat és passzívakat egyaránt.

Most bizonyára sokan kérdezik hogyan tovább, hát természetesen előre Ildi nyanya mondta volt ők a Fidesz jó kormányzásában érdekeltek és amennyiben jól kormányoznak akkor támogatni, ha nem akkor támadni fogják őket. Kérdésem ferológiaia mélységeket feszeget honnan tudják ők, mi a jó kormányzás hiszen 12 évig míg ők kormányoztak jelét sem adták e tudásnak. Van tehát bőven dolgunk és lesz is még.

A jobbik borítani akarja a bilit, szerintem meg bele fog lógni a kezük a bilibe, majd rájönnek, hogy a parlamentben még dumálni sem olyan egyszerű ellenzékből nem, hogy bármit is elérni.

Ám most ünnepeljünk és igyunk kurva sok vörös bort.

7 komment

2010.03.27. 10:08 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Magunkfajták


 

Huzavona Gábor sajnos öncenzúra áldozata lett, pedig emlékezetes beszédéből pont az a részt hagyták ki, amely leginkább beindíthatja a fantáziánkat, jelesül mikor Magunkfajta Krisztina éppen pecsétel a Sándor palotában.

Ám hagyjuk ezt a szép pillanatot a végére és mivel ez a blog alapvetően a ferológia tárgykörét próbálja jól, rosszul körbejárni ezért hasonlítsuk össze Magunkfajta Krisztinát Magukfajta Ferenccel. Krisztina néhány nem éppen jelentéktelen liberális vargabetű után jutott el a nemzeti öntudatig, s a szocialista megoldásokig. Ferenc a szocialista megoldásoktól jutott el a liberális álláspontig és a nemzeti öntudatig. Ma a volt liberális Magunkfajta államosítani akar, a volt kommunista Magukfajta pedig privatizálni még akkor is, ha nincs mit.

Mindkettő megegyezik abban, hogy végtelenül arrogáns, és úgy hazudik ha kell, mint a vízfolyás. Krisztina vizet prédikál és bort iszik, vagyis miközben a mentelmi jog intézményét támadja aközben próbál mentelmi jogával élni, sőt visszaélni, aztán természetesen mikor mindez kiderül, azonnal hazudozásba és igazságtételbe kezd.

Ferenc ezzel szemben bort prédikál lásd pl. öszödi beszéd ám közben még a vízivástól is megfosztaná híveit a vízvagyon privatizációja által.

Magunkfajta Krisztinának és Magukfajta Ferencnek legfőbb ellensége a fidesz mely Krisztina szerint az MSZP-vel Ferenc szerint a jobbikkal játszik össze, vessük közbe egy jeles tavaszi virág szerint, ki immár váza helyett a börtönbe készül mindkettővel.

Tehát Ferencük és Krisztinánk közös nevezője a fidesz gyűlölete, ez persze megrögzött liberálisként el is várható tőlük.

Hosszan sorolhatnám még, de nem érdemes térjünk inkább vissza Krisztina vágyott irodájába a Sándor palotába, a jelenet azoknak akik látták a Szigorúan ellenőrzött vonatokat, kézenfekvő az elnöki szoba homályában Krisztina önelégült mosollyal stemplit nyom Ferenc fenekére Magukfajta, Ferenc kisfiús nyugdíjas néniket szédítő mosolyával azt mondja: Had én is!- Krisztina évődve felhúzza a szoknyáját közben Ferenc megleheli a pecsétet aztán gyengéden a hófehér bőre nyomja Magunkfajta.

Eközben Viktor Felcsúton éppen meccset néz a tv-ben félidő 0:0, felhangzik a jól ismert reklám Magyarország én így szeretlek.


 

15 komment

2010.03.16. 18:50 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Radikális záptojást

 


 

Nem terveztem már a választásokig blogot írni, gondoltam innen már csak figyelek, de a tegnapi nap március 15-e hozott néhány érdekes dolgot.

Viktor hozta a tutit nem mondott se többet se kevesebbet, mint amit lehet és kell, csak csínján ígért, próbált erőt és felkészültséget mutatni, most többre nem is volt szükség.

A legjobb programmal rendelkező lali a hivatalos pártvezetésen túl még vagy hat érdeklődőnek fejtette ki, mitől döglik, vagy éppen kap életre a piacgazdasági légy.

Mester vagy inkább szarházy szaktárs hazudott párat és közben beismerte, hogy voltak, akik nem igazán becsületesek a becsületesek pártjában, de hát tudjuk, kivétel erősíti a szabályt, vagyis minél több a kivétel tehát gazember vagy nem becsületes köztük, annál becsületesebb amúgy a párt.

A legérdekesebb azonban a plakátjain radikális záptojást ígérő párt gyűlése volt. Megtudhattuk, hogy huzavona gábor nem igazán jó szónok sok sületlenséget mond és mondat végén mindig felfelé viszi a hangsúly még akkor is, ha éppen kijelentő mondatot mond. A beszédből kiderült, hogy bár a jobbik győzelemről beszél azonban csendben belátta, hogy a radikálisokon és az sík hülyéken túl isten igazából másokat megszólítani nem tud, mondott is hát gáborunk mindent, ami belefért, beszéde és a mai reggeli műsor nyomán kiderült, hogy pörzse sem magyar, hiszen ő is megbukna a vizsgáztató gárdisták előtt Árpád házi tanból biztosan. Itt tartunk hát a fidesz besétál, a nagy lehet, hogy kétharmados győzelembe és lesz két agyalágyultakból álló ellenzéke, mit mondjak megdolgoztak érte.

9 komment

2010.02.04. 09:55 Dr. Pelikán et. (ferológus)

El lehet menni

 

Ezt ugyan a nagyorrú mondta a magyar vállalkozóknak és bizony követték is a tanácsát nem is kevesen, most azonban nekünk kellene mondani a szakállkájától és azzal együtt maradék gátlásaitól is megszabadult mesterházynak, hogy ellehet menni. Igen el lehet menni irány Kuba, ott talán még többségben vannak a balos orvosok tanárok. Ugyanis eszementünk azt találta mondani, na kiknek, természetesen egy nyugdíjasokból verbuvált közönségnek, hogy félti apját a jobboldali orvosoktól és gyermekeit a jobboldali tanároktól.

Szóval a balosok süllyednek, nézzük csak a miniszterelnök jelöltjeiket, horn vén alkoholista komcsi, de legalább tud normálisan gondolkodni, és ha kell és éppen nem részeg beszélni, medgyessy volt ügynök félnótás dadogó bajnok, fletó gátlástalan hazudozó, pszichopata, és végül a jelenlegi ifjú titán, aki már szánalmasan próbál a nagy hazudozó nyomdokaiba lépni, de neki karizma híján nem hisz senki. Attila (az igazi, vagy a költő forog a sírjában) nem megy ez neked, pont olyan hülye vagy, mint szakálas korodban látszottál. Hagyd el a házat (hazát), mint Sebeők tette annak idején, irány Kuba ahol jók a szivarok, kellemes a strand finomak a koktélok miként D209 mondta és persze baloldaliak az orvosok.

15 komment

2010.01.21. 14:17 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Idegdíj

 


 

Megkezdődött a kampány immár véglegesen, ezt abból tudhatjuk biztosan, hogy megkezdődött a nyugdíjasok megdolgozása. Természetesen a fidesz minimum betöltené kolbásznak őket. Megint a régi nóta.

Ebben az országban kb 1millió ember foglalkozik olyasmivel ami valódi termelő szolgáltató tevékenység a többiek vagy az államot működtetik vagy a megtermelt jövedelem átcsoportosításán dolgoznak vagy simán eltartottak nyugdíjasok, segélyezettek stb.

Mielőtt valaki felhördülne tisztázzuk, egy társasház 25 lakását el lehet adni még megépülte előtt, ám beköltözni csak akkor lehet, ha valóban megépül, mint ahogy lehet venni még el sem vetett búzát határidős ügyletre, de kenyeret csak a learatott, és megőrölt búzából lehet sütni.

Tehát az az egy millió aki tulajdonképpen megtermeli a többi 9 millió megélhetését nagyjából le van …, ő nem számít szavazat maximálás esetén kb nagyon nehezen befolyásolható, mert érdekei szélesebben szóródnak. Egyszerűbb a gyengébb ellenállás felé beszélni a nyugdíjas nagyjából 75%-ban amúgy is mszp érzelmű, csupán a havi egyszeri postás csengetésben jelentkező juttatás mértékében érdekelt és ezért négyévinkénti egy x behúzására hajlandó másra pl gondolkodásra, unokák jövőjének preferálására nemigen. Persze most sokan felhördülnek, hogy megdolgoztak az ellátmányukért, jár nekik stb. nos az ellátmányukért sem biztos, hogy megdolgoztak hiszen kitudja mivel töltötték a dolgos éveiket, mondjuk aki a pártüdülőben volt portás az milyen mértékben gyarapította a nemzeti vagyont kb -xx értékben. Aztán ott van még az a tény, hogy a felhalmozott nyugdíj befizetéseiket valaki ellopta, ismeretlen vagy ismerős tettes, ki tudja? A lényeg, hogy a pénz elveszett az ellátásuk csak az aktívak befizetéséből fedezhető így az is elveszik, magyarul aki az övükét ellopta, az ellopta még sok utánuk következő nemzedékét is.

Amikor pár éve ellopták a laptopom és kértem a rendőrséget fizessék ki csak néztek rám pedig ugye az adóm egy részéből a közbiztonságot fizetem ez le vagyon írva az alkotmányban, akkor nekem meglopottnak miért nem térít az állam és miért térít a 3 millió szintén meglopottnak?

Tehát lehet a fidesz szépen beszopja megint, ha nem szól az a baj, ha szól akkor meg az, szinte mindegy is mit mond a lényeg, hogy immár nem 19000 hanem sokkal több pénzt készül elvenni a kádár korszak üzemeltetőitől.

Van-e megoldás nagyjából nincs ha 19000Ft-ért szavaztak oda akkor 29000ért megint szavazni fognak és megint oda, hogy a többiek aki nem csak 29000, de nagyjából 29 Ft-ra sem számíthatnak elegen lesznek-e nem tudom, de az utak állapotát nézve marad só, hogy beszórják vele a maradék földet.

 


 

 

16 komment · 1 trackback

2009.11.18. 19:09 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Vegyes savanyúság

Aki azt gondolja csak várom a jobb időket és hanyagolom a ferológiát az téved, de persze a látszat mellette szól. Igen nagyon nehéz néha pontosan megfogalmazni mit is lát  az ember fletocitát sima hülyét vagy helye fletocitát.

Nos, a kutatás folyik, ám az összegzések néha nehezen születnek.

A meccsen kívül kedvenc műsorom a szomjas utazó ebben a főhős végig utazza és issza a Földet, közben persze reklám is van, és én vesztemre a ferológia tüzétől hajtva az atv-re kapcsoltam ahol egy szokásos megmondom a szerkesztő úrnak a frankót műsor ment.

Aszongya, a bevallottan baloldali szellemi toprongy a szegény "Zuslag" így ül pár millióért mikor  A FIDESZ 30 milliárdot lopott szépreményű népszava főszerkesztő kerekszemekkel -valóban?- bizony folytatja baloldali vehemens és egy ismerősöm mondta, hogy valamelyik még 3 milliárdot, főszerkesztő úr csak pislog, nem szól közbe, hogy talán kellene némi konkrétum. Igen mert az, ügyészek, a bírók is mind fideszesek folytatja vehemens úr, főszerkesztő úr egyetértően hallgat. Hát igen a fidesz lopott, lop, és lopni fog.

Aztán ma egy bevásárló központ melletti atm-ből pénzt vettem fel, mikor indulok a kocsi felé kitudja honnan előtt nyoma se volt egy fiatal cigány lány toppan elém karján kisgyerekkel és pénzt kér mondván nincs mit enniük én bár gyanakvó vagyok,de hátha tényleg nincs alapon adok neki 500Ft-ot. Erre könyörgőre fogja, hogy adjak inkább 1000-et, már megszánnám amikor megjelenik egy másik kicsit idősebb nő egy apróbb gyerekkel, és ő is pénzt kér tápszerre. Ekkor otthagytam őket. Mire kikeveredek a parkolóból a szemközti bokrok közül kilép a fiatalabbik lejmoló karján a gyerekkel és beszáll egy kocsiba, amelyben két bakcigány várja. Most gondolom végig lehet meg is verik mert nem szedett össze elég pénzt.

Ez ma Magyarország a tv-ben félnótás betelefonálók és drukker főszerkesztők az utcán megélhetési kéregetők díszletnek gyártott gyerekekkel, akikből mindig új kell, mert kinőnek a hordozható állapotból.

Demokraták ébresztő.

17 komment

2009.11.03. 11:10 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Bús

 


 

Sokan fletó ideiglenes eltűnésével a ferológia végét jósolták, nos a miután a névadó fleto fletonovics fletonov egy röpke választmányi beszéd erejéig visszatért, miként Zorró anno megállapíthatjuk, hogy ugyanolyan fekete köpeny és álarc van rajta.

Aki eddig nem vette észre, hogy egy őrült, sőt még most se vette észre, az simán híján van a valóság megismerésére szolgáló képességnek.

Mai szösszenetem is erről szólna a freológia alapesetéről a gátlástalan romlottság, és tömény butaság szimbiózisáról.

Szerencsés ember vagyok némi pörgés után újra, a szépen csordogáló magán békeidők csendes napjait élhetem.

Reggeli rituáléim része, hogy látogatást teszek a közeli kocsmában és megiszom cukor nélküli kávémat, ha nem kell autóznom, akkor mellékelek hozzá 2cent szilvát is. Ilyen tájt üldögél ott a kádárrendszer élő lelkiismerete Laci bácsi kinek dicső tetteit már megénekeltem. Nos, Lacibá mint mindig tegnap is a hírforrást a Blikket olvasta, ilyenkor általában én is átfutom a felém fordított címlapot így pallérozván hiányos közéleti műveltségemet. A címlapon „a hallgatók harcolnak bochkorért.” Először arra gondoltam az felsőoktatásban végképp elhülyült hajdani reményteljes magzatok próbálnak a volt iskolaköpeny mintájára kötelező lábbelit kiharcolni maguknak, de az írásmódból rájöttem, hogy itten másról vagyon szó. Mert a hír arról szólt, hogy bizonyos lábbeli, alias bocskor magyarul bochkor nem nemes miként Ady mondaná csupán bús, mert a rádióadó melyben reggelenként az ész osztja nem kapott újabb szerződést.

Mivel a szilvórium elmaradt lévén némi dolgom a közeli városban a blikkben említett egykori büntető táborok nevét viselő láger rádióra kapcsoltam. Mit mondjak egy élmény volt bús lábbeli hadarva sorolta az SMS-eket melyek jelentős részében erős zokogási kényszerről illetve egyéb lelki anomáliákról számoltak be a hallgatók és bitósították lábbelit és sokkal szimpatikusabb nevű szeszesitalost, hogy velük vannak voltak és lesznek miként lenin ki élt él és élni fog.

Ezután némi érthetetlen, de felettébb idegesítő effekt következett majd a tűsarkú viselés gátizom erősítő hatásait elemezve arról is szó esett, hogy a stúdióban vihorászó nőnemű egyed a puncijával képes é egy gyurma rudat elharapni. Szóval épületes beszélgetés volt, gondolom a folyatás már a tv-ben bizonyító képek esetében lesz prezentálva mivel a mai blikk írta, hogy bús lábbeli retusált claudiával készül reggeli tévé műsort vezetni, ott majd a gyurmaharapás ürügyén claudia is bizonyíthatja, hogy altestileg a retusálás nem csak küllemi, de használati értelemben is sikeres volt.

Mi következik mindebből csupán annyi, amit egy szintén szeszes, de nem férfi nem boros, hanem seres mari-nénje mondottt volt az esetről, hogy bizony a civil kurázsi ideje van eljövőben, vagy tán már el is érkezett.

Ennyi hülyeség miatt érdemesebb aláírást gyűjteni, népszavazni, mint holmi választási küzdelemben esett 300Ft-os anomáliák ürügyén, miazhogynagyonis.

11 komment

2009.10.03. 11:27 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Az öszvér

 

Amikor feltűnt a politikában nekem azonnal Asimov regénye az alapítvány jutott eszembe és abból is az egyik különös főszereplő az öszvér. Igen fletóról valamiért szinte azonnal az Alapítvány és Birodalom mutánsára asszociáltam, és így utólag megveregethetem a vállamat, nem véletlenül.
Mert fletó is beláthatjuk, rendelkezik azokkal a különleges mentális képességekkel amelyekkel a gyenge embereket az akarata alá hajthatja. Aki megnézi a róla megjelent írásokat könnyedén igazolva láthatja fenti állításomat. Mert amikor elvileg már a partvonalról néz a mi öszvérünk befelé, igazából nem kellene kritikátlanul vagy kritikát mímelve a seggét nyalni, sokan mégis megteszik vállalva a mentálisan erősebbek megvetését is.
Igen az öszvér most a kispadról drukkol a klónjainak, de közben igazítja a szerelést, rövidesen becseréli magát, akkor fog eldurvulni a meccs. Sokan a hívei közül csak erre várnak, egy jelre egy apró kézmozdulatra, hogy ismét imádhassák a nagy őt, kin imádni való ugyan nincsen, de oly jó hinni, hogy mégis van.
Mert a baloldali degeneráltak, miközben bőszen tagadják Istent, aközben várnak egy racionálisnak tűnő lényre, akiben irracionálisan bár de hinni lehet. Ez a hit tartja össze a baloldal azon részét mely nem lopott pénzből él. Ők hisznek Marxban, Leninben, Kádárban és persze az öszvérben, mert hitre a nem hívőknek is szükségük van.
Majd eldől, hogy az igaz hit vagy a bal(fasz) hit erősebb. Persze néhány példából tudjuk van amikor éppen a legdurvább az akit hordágyon visznek el el a pályáról, jövünk fletó a sípcsontvédő most nem segít.
 
 

9 komment

2009.08.15. 10:04 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Érik a gyümölcs

 

 

 

Bizony érik, akik eddig rasszizmusról, őrültekről stb beszéltek azok végre beláthatják a cigányokat bizony provokatív céllal vadásztatják le azok akiknek érdekük, hogy elszakítsák azt a bizonyos húrt.

A húr pediglen bár még nem szakadt el, de már foszladozik.

A cigányok megállítottak egy fekete terepjárós vadászt, és bizony nem sokon múlt, hogy nem ismétlődött meg Szögi tanár úr esete.

Tegyük fel tehát a kérdést kinek az érdeke, hogy elszabaduljanak azok a bizonyos indulatok, hogy aztán rendkívüli állapotot lehessen bejelenteni, le lehessen tartóztatni mindenkit aki nem tetszik és mehessen tovább a szervezett országrablás?

Én speciel örülök neki, hogy fehér terepjáróm illetve suv-om van, egy ideig míg a gyilkosok nem váltanak autót talán biztonságban vagyok, talán.

Azonban én azt gondolom, hogy ezen ördögi terv kiagyalói elfelejtették, hogy bár aljasságuk a régi eszközeik mostanra igen csak korlátozottak, de nem bánják jó vezérük 19-re ismét lapot húz, nem tudja, hogy a pakliban csak négy alsó van, és azok ha elfogynak veszíteni fog.

 

20 komment

2009.08.07. 09:54 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Újra szól a hatlövetű

 

Hát igen végre, amire számíthattunk is, aki el sem ment visszatér. Mégis van értelme az életünknek a nagy fletó immár nem csak libás néven miniszterelnököl , ficsor néven kampányfőnököl, hanem gyurcsány néven készül részt venni a kampányban.

Aki esetleg rasszista indítékot vélt felfedezni néhány sörétes puskás gyilkosságban az immár beláthatja, hogy minden lövés egy igen jól célzott és felépített figyelemelterelő és egyben hangulatkeltő durranás, a hiba csak annyi, hogy talán az öszödi beszédnek köszönhetően a polgárok többsége immár nem csak a nagy hazugnak, de alteregóinak sem hisz, egy friss felmérés szerint a többség inkább politikai mintsem rasszista indítékokat sejt a sörétes puskák füstje mögött.

Munkára fel hát ferológusok most kicsit előbb indul a tanév, de talán előbb is ér véget.

11 komment

2009.06.10. 08:17 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Rubik kocka

 

 
Graham Parker 1983-ban kezdte el kirakni a Rubik kockát. Összesen 27 400 órát töltött a játékkal, végül 26 év után sikerült neki. Ez a művelet egyébként átlag 4 perc, de a rekord 8 mp-nél kevesebb.
Nos, a brit kőműves teljesítményét kellene túlszárnyalnunk, esélyünk van még rá, de már nem sok, a rendszerváltás nevezetű bűvös kockát kellene végre úgy forgatni, hogy a színek minden oldalán a helyükre kerüljenek.
Miért olyan nehéz ez? Talán azért mert a Kádár rendszernek nevezett agymosoda mely egyben volt szemfényvesztően kellemes és vállalhatatlanul bumfordi olyan tökéleteset alkotott, hogy azt nagyon nehéz lesz kimosni a fejekből.
Falun lakó emberként könnyen tájékozódhatom a mezőgazdaságból élők nosztalgiájáról, ők mint mondják volt a tsz-ben munkahely és volt lehetőség a háztájiban némi többlet jövedelemhez jutni. Ma, ha nem jutott valakinek elegendő kárpótlási föld akkor bizony komoly gondjai vannak a megélhetést illetően. Ugyanez ipari munkásra lefordítva, volt állás kereset, lakás és ha szorgalmas voltál akkor maszekolhattál, fusizhattál gmk hattál. Ezt a népességet nehéz meggyőzni arról, hogy a háztáji termelésnek része volt az olcsón vagy éppen ingyen kapott takarmány vagy munkagép, a munkásnak nehéz azt felismerni, hogy a 8 óra utolsó két órájában már a gmk-ra készült és a gyár eszközeivel jutott plusz jövedelemhez.
Egyszóval egy bizonyos rétegben a nosztalgia miként Lenin, élt, él és élni fog.
Erre játszott rá a szerencsétlen privatizációs gyakorlat melynek nyomán nem csak a nemzeti vagyon egy jelentős része tűnt el bagóért, de eltűnt vele a munkakultúra is bizonyos körzetekből. Mert jó munkásembernek lenni csak úgy lehet, ha gyakorolja az ember, aki tartósan, hosszú ideig nem tud dolgozni az óhatatlanul szakmai és munkamorál szempontjából is megkopik, új életstratégiákat tanul meg, melyeknek már nem része a rendszeres munka. Saját tapasztalat, hogy azok, akik nagyon régen munkanélküliek szinte reménytelenül próbálnak visszatalálni régi énjükhöz és előbb kerülnek utcára ismét, mint, hogy megtalálják magukban a jómunkásembert. Persze kivételek akadhatnak, de a többség sajnos nem ilyen.
Mai szemmel nézve a fokozatos lassú tőkebevonó privatizáció szerencsésebb lett volna. Ez a hajó azonban már elment. Helyette van egy másik, amelyik rossz irányba, lehet valami zátony felé halad, talán érdemes lenne leugrani róla bele a mélyvízbe. Bizony csobbanni kéne egy nagyot, mert 19 év nem volt elég másra, mint arra, hogy az utódpárt visszaküzdje magát 20% alá. Ezek után minden volt híve elgondolkodhat azon, hogy egy, egy eltévedt keresztjével mit művelt a hazájával. Persze nem fog.
Még van hét évünk, hogy megelőzzük a kőművest és kirakjuk végre azt a bűvös kockát, egy országot melyben végre nem a pofázásról, hanem a valódi munkáról fog szólni az élet.
 

11 komment

2009.05.11. 08:56 Dr. Pelikán et. (ferológus)

A fletociták alkonya

Tegnap megtörtént az amire csak kevesen számítottak a fletociták legnépszerűbb "embere" nagyon kikapott Pécsen, nem kicsit kapott ki nagyon, nagyjából fele annyian szavaztak rá, mint fideszes ellenfelére.

Most azok, akik a sertésinfluenza után a legveszélyesebb kórnak a fletociták terjesztette agyelhalást gondolják, akár fel is sóhajthatnának a járványnak vége. Nekem azonban az a dolgom, hogy figyelmeztessek a kórokozók most csak az úgynevezett lappangási fázisban vannak, most vagy kiírtják önmagukat vagy immunissá válnak az antibiotikumokra és jön az újabb járvány.

Talán túlzásnak tűnik a járvány szó, de vizsgáljuk csak meg a lényeget, emberek-e a szocialisták? Rendszertani értelemben a válasz igen, ám a biológiai hovatartozás csupán egy része, de nem egyetlen része az ember fogalomnak. Az ember kulturális, társadalmi és erkölcsi lény is. Igen erkölcsi nem véletlen talán, hogy a kisebb, nagyobb emberi közösségek által kialakított együttélési szabályok rendszerében van egy bizonyos alap, amiben mindegyik megegyezik.

Nos, ebből kiindulva leszögezhetjük, hogy a szocialisták egy része szellemileg, más része erkölcsileg nem felel meg az ember fogalomnak.

Ezzel valójában a ferológia első fejezete lezárult. Mostantól már csak apró butaságok megjelenítése maradt, mint feladat.

 

16 komment

2009.04.19. 12:48 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Baj van elvtársak!

Bizony baj,  a fletó visszatérni készül. Miből gondolom ezt? Csupán abból, hogy nagy spanja lapi először meglenegtette lemondását, aztán, április 15-i blogjában le is mondott. Nos azóta 44000 karakter pötyögött be szóközök nélkül, ami 1,5 sortávval 12 betűnagysággal Ariel betűtípuban éppen 29 oldal.

Ebből bárki bármilyen következtetést levonhat, de már látom az új bizalmatlanságit amikor fletót visszaszavazzák.

Szóval elvtársak helyzet van

12 komment

2009.04.07. 13:46 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Megújulás

Végre megértük, az mszp hétvégén megújult, olyan új nevek kerültek előtérbe, akikről eddig keveset hallottunk, például az elnök Lendvai Ildikó lett, aki tud róla valamit, kérjük, közölje, segítői közt Kiss Péter, Lamperth Mónika és Szekeres Imre neve található, ők is nyeretlen kétévesek még a politikában.

Az újítás annyira meglepte magát az mszp-t is, hogy lapjukon még mindig gyurcsány ferenc az elnök, de sebaj, a szintén ismeretlen, de máris igen népszerűtlen új miniszterelnök jelölt a kongresszus zárásakor egy teljesen ismeretlen dallal rukkolt elő, melyben teljesen új szempontként jelenik meg az éhes proletár Libás Mutyi ismertetett programjában utalt rá, hogy részéről mindent elkövet, hogy az éhes proletárok száma dinamikusan növekedjen. Ezt mondjuk el is hiszem neki.

Ami előtte történt az szinte említésre sem méltó, volt vagy húsz me jelölt, és egy önjelölt, aki leköpte fletót, ez szerintem amúgy csupán egy megrendezett jelenet volt, hiszen fletó nagy mestere a drámának, emlékezzünk csak kis és nagyobbacska leányzók pr célú megmentésére.

Szóval bár látszólag fletó önfelgyújtása nyomán (ildikótól kölcsönözve) tanszékünk okafogyottá vált, ám ez sajnos csak a látszat a ferológia, mint nemzetrontó eszme él és virul, miként a nagy megújuló új elnök asszony is aki, ha igazak a pletykák évente szabat új arcot magának és havonta új kosztümöt, intim plasztikájáról még nem hallani, bár a rossz nyelvek szerint igény volna rá.

Összefoglalva kedves hallgatók nincs mit összefoglalni az mszp maradt, ami volt, a fletó féle szépség klinika csak púderezte, de nem szabta át.

 

 

11 komment

2009.03.04. 09:03 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Program

 

Most miután már boldog, boldogtalan válságkezelő programmal állt elő, én sem tehetek mást, meg kell mondjam a tutit, hiszen én nem ellenzéki párt vagyok tehetek a választó matematikára.

Lássuk, hát:

Első tétel: Jelenleg be nem vallott államcsőd van, tehát első dolog be kell vallani aztán vállalni a felelősséget, most a fletó végre tehetne valami államférfira hajazó dolgot, mert azt, hogy a válságért az ellenzék felelős, csak a békásmegyeri nyugdíjasok, a volt besúgók és a nagyon is liberálisok hiszik el, nálunk is, külföldön pedig senki. Be kell jelenteni a fizetésképtelenséget és vállalva a felelősséget lemondani.

Második tétel: Nincs pénzünk, mit tegyünk? A kérdésre a válasz van pénzünk csak kevesebb, mint amennyit költeni akarunk, a költségek egy jelentős részét a törlesztő részleteket az első lépésben letudtuk, nem kell mást tennünk, mint meglévő bevételeinkkel gazdálkodni.

Harmadik tételkérdés: Kitől vegyünk el? A kérdés rossz, és alapvetően eddigi bajaink oka, ha rosszul tesszük fel a kérdést, akkor eleve rossz választ generálunk. A jó kérdés kinek ne adjunk, illetve kinek adjunk kevesebbet.  Első és legfontosabb az állami bürokrácia csökkentése,  meg kell vizsgálni hány különböző hatóság van, ezen belül hány hatáskör átfedés, aztán megszüntetni és összevonni.

A nyugdíjak hatalmas tételt jelentenek a kiadások között, tehát például rendőr hiány van, visszazavarni az 55 évnél fiatalabb rendőröket dolgozni, ugyanis a többségük jelenleg is dolgozik többnyire biztonsági őrként, ezzel az egy lépéssel nőne a foglalkoztatottság is, hiszen a mostani őrök helyére kellenének nem nyugdíjasok, a rendőri létszám hiány pedig csökkenne.  Már hallom igen okosakat, akik a nyugdíjat ,mint befizetésekkel szerzett jogot emlegetik ez igaz is, de nem az állami alkalmazottra, mert az ő járulékait áttételesen az adókból fizették, fizetik. Ennek analógiájaként megvizsgálni a többi korkedvezményes nyugdíjazást biztosító testületet is és hasonlóan eljárni. A rinyálásra meg szarni nagyívben, láthatjuk, hogy 43 éves nyugalmazott rendőrök unalmukban bérgyilkosnak állnak. Következő drasztikus lépés a rokkantnyugdíjasok kérdése, első lépés, az 50%-os ellátmányt azonnal elvenni, valaki vagy rokkant, vagy nem. A többieknek első körben minimál ellátást megállapítani, aztán akik fellebbeznek, azokat megvizsgálni, ha jogos visszamenőleg kárpótolni a kiesésért, ha nem jogos, akkor visszamenőleg öt évre behajtani rajtuk a jogtalanul felvett ellátmányt. A régi rendszer kiszolgálóit, aki 90 előtt fegyveres testület, vagy párt alkalmazottak voltak, megfosztani minden jogosultságuktól.

 

Szociális juttatások: Azoktól a családoktól ahol öt évnél régebben tartósan munkanélküli mind két szülő, de közben egynél több gyereke született, minden ellátást elvenni. Éhenhalásuk megakadályozására, felvásárolni a különböző hadseregek lejáró szavatosságú hadtáp célú készleteit és azokat heti rendszerességgel szétosztani.

Egészségügy a fentiekben érintetteknek csak a minimális orvosi ellátást adni, és a gyógyszereket csak támogatás mentesen felírni.

Az oktatást, és a megelőző célú egészségügyi ellátást fokozottan támogatni szükséges.

A szürkegazdaság kifehérítésének eszköze lehet egyrészt az állampolgárok részére történő részleges áfa visszatérítés intézményének bevezetése, az állampolgár a gyűjtött számlák áfájának egy bizonyos hányadát visszaigényelhetné, ha mondjuk lakás építésbe ruház be, akkor az áfa teljes összegét, illetve a munkába járás költségeinek áfáját.

További fontos lépés az átalány adó bevezetése, minden ágazatra ki kell dolgozni a nyereségességi mutatót és bevezetni az elvárt adó fogalmát és azt behajtani, ez az adómérték azonban méltányos kell legyen. A vállalkozásnak a célja a profit, ez után jogállamban adózni kell, ha valaki nem képes profitot termelni az nem vállalkozzon.  A fekete foglalkoztatás ellen keményen fellépni, aki feketén foglalkoztat azt öt évre letiltani minden gazdasági tevékenységtől, aki feketén dolgozik, attól egy évre minden állami juttatást, segély, csp, gyed gyes, ingyenes eü ellátás elvenni.

Tehát a gyengébbek kedvéért az alapelv: annyit költeni maximum amennyit megtermelünk.

29 komment

2009.02.13. 11:26 Dr. Pelikán et. (ferológus)

A mi gerillánk

A 2006-os választások óta tudhatjuk fletó a marketing nagy mestere. Nemrég mikor Katus megkérdezte tőle: Kisfiam te már túl gazdag vagy, mit akarsz te a pargetinggel? fletó csak annyit mondott lószart mama nem pargeting, marketing az most a jövő, abból is a gerilla. Na, gyerünk tegyük a dolgunkat, és megcsinálta ezt tényleg megcsinálta.

Ezennel én is megemelem a kalapom előtte, ahogy megemelte a Magyar Hírlap példányszámát azt tanítani fogják a marketing iskolákban.

Máskor 8 körül szoktam elautózni kedvenc benzinkutamhoz egy Segafredo kávéra, és olyankor veszek napilapot is kettő ilyet, egy olyat. Máskor Hírlapból még kettő, három volt, tegnap egy se, ma kicsit korábban mentem és ma sincs.

A che pólókat kéretik fle pólókra cserélni

8 komment

2009.01.14. 09:21 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Fejlődés

 

El kell ismernem valamit, mert az úgy jó ha az ember néha reális próbál maradni. Tehát fletó egy fejlődőképes ember, 2004-ben még a nem létező Monalisa kódot olvasta, tegnapi blogjában pedig Máraitól idéz.

Persze ami nekem öröm az baloldali érzelmű polgártársaimat esetleg összezavarhatja, mert én emlékszem még arra, amikor egy blog vitában Márait emlegettem és hát baloldali balfékek igen csak kiosztottak Márai ügyben. Most gondolom, a valódi hívők elkezdenek Márait olvasni. Megjegyzem nem sok örömük lesz benne Márai soha nem kedvelte a fletó féléket.

„A hazugság még sosem volt olyan történelemcsináló erő, mint az utóbbi harminc évben” – írja Márai Sándor 1972-ben. Sajnos ezt ma is leírhatná. Aztán némi izelítő: „Meg kellett tudnom, hogy a bűn is hatalom, s tud alkotni és alakítani, legalább úgy, mint az erény.” ;

„Nincs hálásabb publikum a majomszínházban sem, mint amilyenek az emberek egy népgyűlésen, hol megmagyarázzák nekik, miért voltak eddig szegények, s megcsillogtatják előttük azt a távoli célt, melynek elérése érdekében újabb nyomorúságot és szenvedést kell majd lelkesen elviselniük.”;

„A hatalom nem egy állapot, hanem egy tulajdonság.”;

 „Minden államszeretet gyanús. Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret. Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon, és melled vered.”;

 „A nagy kérdés nem az, mit hoz a holnap. Az igazi kérdés, mit hoz a tegnap.”;

 „De a kommunistáktól nehéz lesz szabadulni , mert senki sem olyan veszedelmes , mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem is az eszmét védi , hanem a meztelen életét és a zsákmányt "

Elolvasva a fenti gondolatokat megkérdezhetjük, mi közük a bukott eszme átvedlett képviselőinek Máraihoz, és itt visszatérhetünk a Monalisa kódhoz. Akkor 2004 karácsonyán a Da Vinci kód volt a sláger könyv, ebből próbált népszerűséget kovácsolni, most éppen az a hír, hogy megjelent Márai egyik könyve az Eszter hagyatéka Amerikában, most a konzumidióták után fletó a jobboldali értelmiséget próbálja behálózni, nem fog menni, ők nem csak a 13.-i fletó blogban megjelent sorokat ismerik Máraitól.

14 komment

2008.12.13. 13:15 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Lakatos

Nagyon fontos, hogy miként Mórizckának a miniszterelnöknek is mindenről ugyanaz jusson eszébe. Aszondja aligse normális fletó Lakatos Kiscigány vagy Krisztián meg nem nézem újra kiesése kapcsán, hogy "... Dönteni lehet így, vagy úgy, de a döntést el kell tudni fogadni. ..."

Magyarul, ha a döntés csalással vagy bámilyen manipuláció útján is jött létre, el kell fogadni.

Már az is érdekes, hogy egy kormányfő ilyenről ír, persze tiltakozik, hogy ő nem látta a műsort, nem hát mert éppen a Monalisa kódot olvasta, de azért persze hallotta és fel-fel pillantott.

Szóval értjük, legyen egy döntés bármilyen szar el kell fogadni, valakik nem rég egy vödör szarral leöntöttek valakit, nem egy jó döntés, de javaslom mindenkinek aki érintett mosakodjon meg szépen és fogadja el, mert a döntés sorsa, hogy elfogadjuk még ha büdös is. 

18 komment

2008.11.27. 08:36 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Egyedül nem megy

Igen láthatólag a fenti felismerés fogalmazódott meg az szdsz-ben és megszavazták a költségvetést.

Erre persze sokan fogadtak volna, de nem volt ez ennyire egyértelmű. Most a válság segített nekik, hogy jó indokot találjanak a visszasomfordálásra. Visszatértek, mert a kilépés nem hozott annyi plusz támogatót, mint remélték. Mostantól biztosak lehetünk benne, hogy a következő választáson mszp-szdsz közös lista lesz. A választási eredménytől függetlenül az is valószínűsíthető, hogy jóval több szdsz-es képviselő kerül be a parlamentbe, van idejük bőven kizsarolni a kvótákat.

Mit lehet még erről írni, úgy nagyjából bármit, de minek, most már a választási cédulán is összenő, ami összetartozik.

 

5 komment

2008.11.01. 07:42 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Ki a hülye?

Majdnem mindenki, illetve a kívánatosnál sokkal többen. Egy friss felmérés szerint a magyar választóknak 43% van tisztában azzal, hogy az mszp kisebbségi kormányt vezet egyedül. 17% szerint orbán viktor a miniszterelnök.

Ez ugye elkeserítő, de miért is ilyen hülye a NÉP? Hát egyrészt mert megteheti, másrészt mert hülyítve van. Éppen tegnap beszélt nagy orrú hitelfelvevő arról, hogy ov. a felelős a gazdasági bakokért mert keresztbe feküdt a reformoknak. Ezt csak úgy belemondja a kamerába és a kamera nem vágja pofán, de az még hagyján volna mert a kamera is hülye alapból. Ám az talán elvárható lenne a sajtó jeles munkatársaitól, hogy kicsit felkapják súlyos ideológiáktól terhelt fejüket és egyöntetűen azt mondják feri egy lószerszámot azt, de nem mondják.

Nem mondják inkább arról cikkeznek, hogy orbán nem ad programot. Kinek is kellene programot adni? Az ország minimum 60%-a a felmérések szerint nem igényli. Mire kellene hát a program? Természetesen arra, hogy hetekig lehessen cikkezni róla miért nem jó.

Ezzel vége is mondandómnak, mert mit is mondhatnék talán annyit Nagy Feróval szólva: "aki hülye az is marad".

16 komment

2008.09.29. 18:26 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Szülinap

Éppen négy éve, hogy hazánk legnagyobb fia lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa ő a legnagyobb, és bebizonyította, ember ennyi böszmeséget még nem követett el, mint ő.

Nekem régóta meggyőződésem, hogy a D209-es egyszerűen csak egy stróman volt akinek az volt a dolga, hogy bevezesse a fletó nevü mosóport, mely százszor jobb a hagyományosnál. Nos sikerült neki, azóta is ezzel az intelligens mosógéppel mos az ország, a szennyes pedig nem fogy hanem gyarapszik, okos mosópor, növeli a fogyasztást hiszen az jó neki.

Nos kívánukn innen sok sok piros erőt, eme kíváló mosószernek, s persze az agymosottaknak is.

38 komment

2008.09.21. 08:20 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Meg vagyunk mentve

Hát igen a nagy apró vő, és 3345 hős sose félő demokrata, soraikban 486 sose lopott még cigánnyal megmentette nekünk a demokráciát. Ezért mostantól mink se félünk itten a falu kocsmájában, s ettől persze demokraták is vagyunk mer ugye tudjuk, hogy aki nem fél az bizony..., de hagyjuk a fejtegetést.

Örüljünk inkább, hogy az apró vő milyen szépen elmondta az esernyő szakértő Konrád György által írt beszédet, hogy ő írta azt onnan tudom, hogy amikor a nagy orrú komikus belekezdett nyugodtan besétált a kávéházba. Gondolom, ha nem így lenne a többiekkel itta volna nagy megmentő elvbarátjának szavait.

El is gondolkodtunk itt a kocsmában, hogy mit is tegyünk nagy megmentettségünkben, Béla barátom azt mondta ő már annyira nem fél, hogy a kaput se zárja be. Azt, hogy mekkora teher  volt mindannyiunknak ez a félelem abból is látszik, hogy bár a szerszámos kamrából amit szintén tárva nyitva hagyott hiányzott ez az, de ő ezt a kedvezőtlen időjárás számlájára írja és továbbra sem hajlandó félni.

Megállapítom tehát, hogy mivel mától már nem egy sima, hanem egy jól megvédett demokráciában élünk, aláírást gyűjtök, hogy alkalmatlannak bizonyult miniszterelnökönek akkor is le kelljen mondania, ha az anyós és az asszony mást tanácsol, és immár attól se félek, hogy ez a javaslat nem kap többséget, hiszen mától duplán demokrácia van vagy mifene.

11 komment

2008.09.08. 12:34 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Eljött az idő?

Talán sokan nem is gondolják, hogy az előrehozott választások rövidesen megtartásra keülnek, mielőtt bárki legyintene, már hozom is az érvet: Megvan végre Kaya Ibrahim és bizony Juszt Lacinak el is mondja, hogyan miként lett tulajdonosa egy csomó "fidesz közeli" cégnek.

Szóval ez, a szilvásy elleni nagyon kemény merénylettel együtt a kampány finise, karácsony előtt lehet nem a tescoban hanem az urnák előtt csoportosul a magyar így duplán pénzt takaríthat meg.

 

10 komment

2008.08.21. 12:53 Dr. Pelikán et. (ferológus)

Vörös és Fekete

A múltat végképp eltörölni, emlékszünk melyik dalban is van ez. Igen a ploretár öntudat kész eltörölni a múltat. Tegnap a Kossuth téren vös-fekete zászlót lengetett a szél, nem nem kispest honvéd meccss volt hanem tiszt avatás és egy sosem látot zászló előtt modták az eskü szövegét a felovasók "isten engem úgy segéljen" nélkül a többiek azzal.

A magyar Juien Soler a mélyről nők és a párt hátán felkapaszkodott pápai gyerek újra értelmezi a történelmet, miként Sorel a rajongott Napóleon iránt úgy rajong ő Kádárért és hű örökösként próbálja felülmúlni. Létrehozott egy csak papíron létező hadsereget és most az mögé bújva próbál relativizálni mindent.

Vörös és fekete, miként Sorelnél nála is jelképes színek, vörös a kommunista diktatúra szine a fekete pedig a prédikátor öltözete.

A fletó tegnap munkások társaságában tekintette meg e tüzijátékot, izlelgessük a hírt.

Vörös és fekete vér és gyász, van még út lefelé?

33 komment